Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Frida Kahlo-tentoonstelling verplaatst naar najaar 2021 

Vanwege het coronavirus hebben we besloten de grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo te verplaatsen naar het najaar van 2021. De tentoonstelling gewijd aan de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954) die aanvankelijk gepland stond voor komend najaar, vindt nu precies één jaar later plaats met dezelfde tijdsduur: van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. 

---

Nieuwsbericht 22-04-2020

‘Wij stonden voor een enorm dilemma, maar het besluit is genomen’, aldus Harry Tupan, algemeen directeur Drents Museum. ‘Door de coranacrisis is de organisatie van ons omvangrijke Frida Kahlo-project voor komend najaar in troebel vaarwater beland. Veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. Om recht te doen aan het fantastische werk van Frida Kahlo én om toch zoveel mogelijk bezoekers op een veilige en gastvrije wijze te kunnen laten genieten, is het volgens ons niet verantwoord de tentoonstelling dit jaar te openen. Ook vanuit Mexico kwam nadrukkelijk het verzoek tot verplaatsing gezien de onzekere situatie rond corona daar. 

Wij zijn dan ook zeer gelukkig dat we in nauw overleg met onze belangrijke bruikleenpartners in Mexico - Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo - en onze stakeholders in Nederland de tentoonstelling hebben kunnen doorschuiven naar volgend jaar. Zo blijft gewaarborgd dat we straks het verhaal van een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld kunnen presenteren zoals we voor ogen hebben.’ Het Drents Museum maakt binnenkort bekend hoe de programmering voor het najaar van 2020 eruit komt te zien. 

Tickets blijven geldig 

Bezoekers die al tickets hebben gekocht voor Viva la Frida! hoeven geen actie te ondernemen. Het Drents Museum zet de tickets automatisch om naar de corresponderende data van de nieuwe tentoonstellingsperiode. Een overzicht van overplaatsing naar de nieuwe data is te vinden in de In de Frida ticketkalender. Een overzicht van veelgestelde vragen over de tickets vind je hier.  

Tickethouders die zich niet kunnen vinden in de nieuwe datum of andere vragen hebben, kunnen via contact met ons opnemen. Reguliere tickets voor de nieuwe tentoonstellingsperiode zijn vanaf half juni 2020 beschikbaar. 

Viva la Frida! nu vanaf 8 oktober 2021 

De tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art van Frida Kahlo - te zien van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 in het Drents Museum, kent een wereldprimeur. Voor het eerst komen twee majeure Frida Kahlo-collecties bij elkaar in één tentoonstelling: de topcollectie met schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo, dat de grootste verzameling Kahlo-werken ter wereld in huis heeft, én de collectie biografische objecten van Museo Frida Kahlo (Casa Azul, het Blauwe Huis), beide uit Mexico-Stad.

Met deze unieke combinatie gaat het Drents Museum het complete Frida Kahlo-verhaal vertellen. Naast sleutelstukken als het bekende Zelfportret met aapje en De gebroken zuil (Museo Dolores Olmedo) toont het museum ook Frida’s persoonlijke bezittingen, onder meer haar kleding, beschilderde korsetten en sieraden (Museo Frida Kahlo). 

Gehele museum in teken van Frida 

Vanaf het najaar van 2021 staat het gehele Drents Museum in het teken van Frida Kahlo. Parallel aan Viva la Frida! presenteert het museum de tentoonstelling Beyond Frida – Contemporary Art, Fashion & Music. Deze presentatie met werk van hedendaagse internationale topkunstenaars geeft op een verrassende manier inzicht in de inspiratie die Frida Kahlo op de culturele wereld heeft uitgeoefend en nog steeds heeft. Niet alleen in de beeldende kunst, maar ook op het gebied van mode en muziek. 

Met onder meer werk van Rosa Loy, Yasumasa Morimura en Jean Paul Gaultier. Bovendien krijgen de bezoekers in Meet Frida een introductie op de Mexicaanse kunstenaar aan de hand van filmbeelden en circa honderd biografische foto’s afkomstig uit Museo Dolores Olmedo. 
Bij de tentoonstellingen over Frida Kahlo ontwikkelt het Drents Museum een uitgebreid randprogramma.