Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Nieuws

Herinrichting Drents Museum

De komende jaren wordt het museum nog aantrekkelijker gemaakt met een uitgebreid museumcafé, een nieuwe collectiepresentatie en een aangepaste Abdijkerk. Het kan zijn dat je daardoor bepaalde voorwerpen niet kunt zien, een gesloten zaal tegenkomt of dat je wat hinder van de bouwactiviteiten ondervindt. Maar we blijven gewoon open met mooie tentoonstellingen en activiteiten. Er is de komende tijd dus voor iedereen meer dan voldoende te zien en te beleven! Op dit moment is onze collectie archeologie, waaronder de oudste boot ter wereld, Drentse geschiedenis, Kunst rond 1900 en hedendaags realisme niet te zien. 

Let op! Het meisje van Yde is wel weer tijdelijk te zien in de tentoonstelling Veenlijken

Wat is er te zien in het museum?

We houden je online op de hoogte van wat er wel en niet te zien is. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter voor meer informatie en om achter de schermen mee te kijken. 

Natuurlijk is er nog steeds genoeg te bewonderen in ons museum! Zo zijn Het Grootste Poppenhuis van Nederland en Codename: Energy standaard open voor ons publiek. Ook bieden we een zeer gevarieerd tentoonstellingsprogramma aan. Kijk hier om te zien welke tentoonstellingen nu wél te zien zijn.
 

Nieuwe collectiepresentatie

We verwachten dat de nieuwe presentatie van onze collectie te zien is vanaf medio 2023. Vanaf dan worden ook de archeologische stukken weer getoond, waaronder de kano van Pesse en de prinses van Zweeloo

 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.