Openingstijden

di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Herinrichting

Herinrichting Drents Museum 
De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het Drents Museum nog aantrekkelijker te maken. Zo opende de nieuwe horecavoorziening Bar Brasserie Pingo en werd de Abdijkerk getransformeerd tot expositieruimte. Nu is het de beurt aan onze museumcollectie. Komend jaar zetten we alle zeilen bij voor de nieuwe spectaculaire collectiepresentatie van het museum, die naar verwachting eind 2023 opengaat in het historische gebouwencomplex aan de Brink. Medio november 2022 starten we daar de voorbereidende werkzaamheden. 

Wat betekent deze herinrichting voor je bezoek aan het Drents Museum? 
De museumcollectie bevindt zich - vanwege de nieuwe collectiepresentatie - grotendeels in depot. Op dit moment is onze collectie archeologie, waaronder de oudste boot ter wereld, Drentse geschiedenis, Kunst rond 1900 en hedendaags realisme niet te zien.  

Natuurlijk is er nog steeds genoeg te bewonderen in ons museum. De tentoonstelling Drentse Veenlijken met het Meisje van Yde en Het Grootste Poppenhuis van Nederland zijn nog gewoon te zien. 

Het kan dus zijn dat je tijdens je bezoek bepaalde voorwerpen en stukken niet kunt zien, een gesloten zaal tegenkomt of dat je wat hinder van de bouwactiviteiten ondervindt. Maar we blijven gewoon open met mooie tentoonstellingen en activiteiten. Voor iedereen genoeg te zien en te beleven! Bekijk het actuele aanbod.

We verwachten dat de nieuwe collectiepresentatie te zien is vanaf eind 2023. Vanaf dan zijn ook de archeologische stukken weer te zien, waaronder de kano van Pesse en de prinses van Zweeloo

Hoe blijf ik op de hoogte? 
We houden je online op de hoogte van wat er wel en niet te zien is. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter voor meer informatie en om achter de schermen mee te kijken. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.