Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Leukste uitje van Drenthe 2016

Het Drents Museum in Assen is het ‘Leukste uitje van Drenthe’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Drenthe’.  Het Drents Museum ontving vanmiddag 15 maart  blij verrast de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen ontving de tweede prijs en het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen de derde prijs. 
 
Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 30.000 stemmen uitgebracht. Het Drents Museum scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2016. 
 
Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ en het ‘Leukste provinciale uitje’. Alle uitjes die ANWB-leden genomineerd en beoordeeld hebben tijdens de verkiezing staan op het Land van de ANWB, dé plek voor leuke en bijzondere uitjes in Nederland.