Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. Koop je ticket online!

+

Nieuws

Maatregelen coronavirus

Update: 20 mei 2020

Vanaf maandag 1 juni mogen we om 12.00 uur onze deuren weer openen voor bezoekers!
Achter de schermen is er hard gewerkt om het museum 'coronaproof' te maken, zodat we iedereen veilig en verantwoord kunnen ontvangen. Het is vanaf vandaag mogelijk om je tickets te bestellen!

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Daarom is het alleen mogelijk het museum te bezoeken met een vooraf gekocht ticket. Ook gelden speciale corona huisregels die we hanteren om een bezoek voor iedereen zo veilig en gastvrij mogelijk te maken. Hopelijk tot snel in het Drents Museum: met afstand het mooiste museum! 

 

 Bestel tickets


 

8 mei 2020

Vanaf 1 juni 2020 opent het Drents Museum hoogstwaarschijnlijk zijn deuren weer. We zijn heel erg blij dat we jullie weer kunnen ontvangen in het Drents Museum! Achter de schermen wordt alles voorbereid om dit op een veilige en prettige manier te doen.

Het Drents Museum kan voorlopig alleen worden bezocht op vertoon van een vooraf online gekocht ticket met tijdvak. Tickets kun je hier bestellen.  

 

Wijzigingen in tentoonstellingsprogramma

Vanwege het coronavirus heeft het Drents Museum zijn tentoonstellingsprogramma aangepast. De tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 is verlengd tot en met 13 september 2020 en In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië wordt verplaatst naar het voorjaar van 2021. Meer over aangepaste planning Barbizon en Ararat

We hebben besloten de grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo te verplaatsen naar het najaar van 2021. De tentoonstelling gewijd aan de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954) die aanvankelijk gepland stond voor komend najaar, vindt nu precies één jaar later plaats met dezelfde tijdsduur: van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. Meer over aangepaste planning Frida Kahlo. Meer over aangepaste planning Frida Kahlo

 

Bereikbaarheid medewerkers

Medewerkers van het Drents Museum werken zo veel mogelijk thuis. Het museum is goed te bereiken via het mailadres: info@drentsmuseum.nl 

Houd onze website of social media in de gaten voor actuele informatie.

    Quarantainevermaak

    Omdat we de komende weken helaas gesloten zijn, gaan we onze kunst en kennis op een andere manier met jullie delen. Kijk op de pagina Quarantainevermaak voor video's, workshop en typische Drentse gerechten om (samen) thuis te bekijken/doen.