Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Bedenk een naam voor onze nieuwe zaal!

De naam voor onze nieuwe evenementenzaal is bekend! 

De jury, bestaande uit Harry Tupan (algemeen directeur Drents Museum), Renate Snoeijing (directeur Huus van de Taol), Dennis Hoogeveen (rondleider Musea in Gebaren) en Loes Faber (kunstenaar), bogen zich over alle inzendingen en beoordeelden de namen aan de hand van de gestelde voorwaarden. 

De jury kwam tot de conclusie dat de naam 'Opkamer' de meest geschikte naam is voor de zaal. Sophie de Vries uit Assen heeft deze naam ingezonden en wint een geheel verzorgd feestje in de Opkamer t.w.v. € 1000,-!


Binnenkort gaan wij de deuren openen van onze nieuwe evenementenzaal! Een ruimte die jij straks kunt huren voor jouw evenement. Of het nu gaan om een borrel, feestje of een vergadering ... het is allemaal mogelijk! Voor deze zaal zijn wij nog op zoek naar een passende naam. Heb jij een goede suggestie die ook nog eens een connectie heeft met het Drents Museum? Stuur jouw idee dan vóór 15 juli 2020 in via onderstaand formulier* en maak daarmee kans op een feest t.w.v. € 1.000,- in deze nieuwe ruimte! 

Jury
De inzendingen worden beoordeeld door een jury. De leden uit de jury zijn professionals uit het werkveld of behoren tot de publieksgroepen van het Drents Museum. Hun deskundigheid zorgt ervoor dat ze gezamenlijk toezien op een evenwichtige beoordeling. Alle inzendingen worden anoniem beoordeeld door de jury.

Criteria
De inzendingen worden beoordeeld op de volgende criteria: 

  • De nieuwe naam moet een link hebben met het Drents Museum;
  • De naam levert een bijdrage aan de missie van het Drents Museum: Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren we jong en oud; 
  • De naam is verrassend/vernieuwend;
  • De naam is goed te communiceren en is gemakkelijk te onthouden;
  • Is niet te lang, maar wel opvallend;
  • Trekt een breed publiek;

* Deelnemersvoorwaarden
Met het inzenden van een suggestie ga je automatisch akkoord met de deelnemersvoorwaarden. Alle voorwaarden zijn hier in te zien.