Openingstijden

gesloten: 27 maart t/m 15 april
vanaf 16 april open: di t/m zo 10-17 uur

+

Nieuws

Tijdelijk gesloten

Wij zijn gesloten van 27 maart t/m 15 april wegens onderhoud

Vanaf 27 maart vinden er uitgebreide onderhoudswerkzaamheden plaats in de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum. Zo wordt de vloer vernieuwd en vinden er herstelwerkzaamheden plaats op diverse plekken om de terugkerende vochtproblematiek - waar het museum al geruime tijd mee kampt - op te lossen. Vanwege het onderhoud is de grote zaal geruime tijd gesloten en sluit het museum volledig de deuren voor de duur van drie weken, van 27 maart tot en met 15 april 2023. 

De tentoonstellingen Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum en Neo Rauch - Wegzehr zijn op zondag 26 maart 2023 voor het laatst te zien. Daarna is het museum drie weken volledig gesloten tot aan de heropening op zondag 16 april. Vanaf die datum is de tentoonstelling Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe te zien in de Abdijkerk van het museum. Hoe lang de werkzaamheden in de grote expozaal exact in beslag nemen, is nu nog niet bekend. Houd de website van het museum in de gaten voor de meest actuele informatie.

Ook geheel nieuwe herinrichting Drents Museum 
De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het Drents Museum nog aantrekkelijker te maken. Zo opende de nieuwe horecavoorziening Bar Brasserie Pingo en werd de Abdijkerk getransformeerd tot expositieruimte. Naast het groot onderhoud, is het nu ook de beurt aan onze museumcollectie. Komend jaar zetten we alle zeilen bij voor de nieuwe spectaculaire collectiepresentatie van het museum, die naar verwachting eind 2023 opengaat in het historische gebouwencomplex aan de Brink. Medio november 2022 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 

Wat betekent het onderhoud en de herinrichting voor je bezoek aan het Drents Museum? 
De museumcollectie bevindt zich - vanwege de nieuwe collectiepresentatie - grotendeels in depot. Op dit moment is onze collectie archeologie, waaronder de oudste boot ter wereld, Drentse geschiedenis, Kunst rond 1900 en hedendaags realisme niet te zien.  

Natuurlijk is er nog steeds genoeg te bewonderen in ons museum. De tentoonstelling Drentse Veenlijken met het Meisje van Yde en Het Grootste Poppenhuis van Nederland zijn nog gewoon te zien. 

Het kan dus zijn dat je tijdens je bezoek bepaalde voorwerpen en stukken niet kunt zien, een gesloten zaal tegenkomt of dat je wat hinder van de bouwactiviteiten ondervindt. Vanwege het groot onderhoud is dus onze grote zaal geruime tijd gesloten en sluit het museum volledig de deuren van 27 maart tot en met 15 april 2023. Bekijk het actuele aanbod.

We verwachten dat de nieuwe collectiepresentatie te zien is vanaf eind 2023. Vanaf dan zijn ook de archeologische stukken weer te zien, waaronder de kano van Pesse en de prinses van Zweeloo

Hoe blijf ik op de hoogte? 
We houden je online op de hoogte van wat er wel en niet te zien is. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter voor meer informatie en om achter de schermen mee te kijken. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.