Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 29 mei, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Werkzaamheden in het museum

Sinds eind maart van dit jaar vinden er uitgebreide onderhoudswerkzaamheden plaats in de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum. Zo wordt de vloer vernieuwd en vinden er herstelwerkzaamheden plaats op diverse plekken om de terugkerende vochtproblematiek - waar het museum al geruime tijd mee kampt - op te lossen. Vanwege het onderhoud is de grote zaal geruime tijd gesloten en presenteren we tijdelijk een beperkter aanbod aan tentoonstellingen dan u van ons gewend bent. Tickets zijn de komende maanden extra voordelig. 

Na een periode van drie weken volledige sluiting is het museum sinds zondag 16 april weer geopend met de tentoonstelling Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe, te zien in de Abdijkerk van het museum. De grote expozaal blijft voorlopig gesloten. Hoe lang de werkzaamheden in deze zaal exact in beslag nemen, is nu nog niet bekend. Houd de website van het museum in de gaten voor de meest actuele informatie.

Geheel nieuwe inrichting Drents Museum 

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het Drents Museum nog aantrekkelijker te maken. Zo opende de nieuwe horecavoorziening Bar Brasserie Pingo en werd de Abdijkerk getransformeerd tot expositieruimte. Naast het groot onderhoud, is het nu ook de beurt aan onze museumcollectie. Komend jaar zetten we alle zeilen bij voor de spectaculaire nieuwe collectiepresentatie van het museum, die naar verwachting in het voorjaar van 2024 opengaat in het historische gebouwencomplex aan de Brink. In november 2022 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 
 

Wat betekent dit voor je bezoek aan het Drents Museum? 

De museumcollectie bevindt zich - vanwege de verbouwing - grotendeels in depot. Op dit moment is onze collectie archeologie, waaronder de oudste boot ter wereld, het meisje van Yde en de andere veenlijken, de collectie Drentse geschiedenis, Kunst rond 1900 en hedendaags realisme niet te zien. We verwachten dat de nieuwe collectiepresentatie geopend wordt in het voorjaar van 2024.
Vanaf dan zijn ook de archeologische stukken weer te zien, waaronder de kano van Pesse en de prinses van Zweeloo

Natuurlijk is er nog steeds genoeg te bewonderen in ons museum. Het Grootste Poppenhuis van Nederland blijft gewoon geopend, maar is tijdelijk via een andere weg te bereiken. De onderdoorgang is gesloten.
In de Abdijkerk is de tentoonstelling Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe te zien. Daarnaast zijn er tot 30 mei nog een aantal kleinere presentaties te zien. Bekijk het actuele aanbod.
 

Hoe blijf ik op de hoogte? 

We houden je online op de hoogte van wat er wel en niet te zien is. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter voor meer informatie en om achter de schermen mee te kijken. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.