Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Winnaars kunstwedstrijd Krabbé zoekt Kahlo nu te zien

Na de succesvolle tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo die in april van dit jaar afsloot met 140.000 bezoekers, is Frida Kahlo wederom te zien in het Drents Museum in Assen. Het museum presenteert in Op zoek naar Frida van 22 december 2022 tot en met 8 januari 2023 de winnaars van de kunstwedstrijd Krabbé zoekt Kahlo die de AVROTROS rondom de zevendelige tv-serie organiseerde. Opdracht aan de kijkers was om je te laten inspireren door de rebelse kunstenaar Kahlo en een werk in te sturen waarbij elke kunst- en stijlvorm toegestaan was.

  Ellen Moens, Frida from garbage, 2022

  Ellen Moens, Frida from garbage, 2022 (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

  Selectie inzendingen kunstwedstrijd   

  Maar liefst 1500 mensen deden mee aan de kunstwedstrijd en stuurden een werk in geïnspireerd op de Mexicaanse kunstenaar. De driekoppige jury - kunstenaar en presentator Jeroen Krabbé, directeur Drents Museum Harry Tupan en kunstenaar Siobhán Kaufman - selecteerde hieruit de 28 beste kunstwerken en koos vervolgens drie winnaars. De eerste prijs is naar Ellen Moens gegaan met haar kunstwerk Frida from garbage. Als tweede zijn ex aequo geëindigd Helene Ketzer met het werk Procesando en Miriam Jacobs met De Frida in Mir. Bijna alle geselecteerde werken zijn te zien in het Drents Museum.

  De winnaar Ellen Moens ontvangt een vergoeding van € 500,-, krijgt een publicatie in het AVROTROS ledenmagazine MUZE en online aandacht op de social media kanalen van AVROTROS. Daarnaast kan de winnaar kiezen uit één van drie verfkisten: Van Gogh Schilderkist Expert olieverf, Rembrandt kist acrylverf of Rembrandt kist aquarelverf.  

  Viva la Frida!

  Van 8 oktober 2021 tot en met 18 april 2022 stond het Drents Museum in het teken van deze bijzondere kunstenaar tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. Twee van 's werelds belangrijkste Kahlo-collecties kwamen voor het eerst bij elkaar in Assen. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo werden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden van Museo Frida Kahlo (Casa Azul). Door deze twee collecties uit Mexico-Stad samen te voegen had het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. 

  Helene Ketzer, Procesando, 2022

  Helene Ketzer, Procesando, 2022 (klik op de afbeelding voor een grotere weergave) 

  Miriam Jacobs, De Frida in Mir, 2022

  Miriam Jacobs, De Frida in Mir, 2022 (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)