Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Menu

Begunstigers

VriendenLoterij
De VriendenLoterij is sinds 2009 begunstiger van het Drents Museum. Het beneficiënt-zijn is een soort kwaliteitskeurmerk. Niet ieder museum wordt door de VriendenLoterij ondersteund. Naar overheden en het bedrijfsleven is dit een krachtig signaal.

De VriendenLoterij steunt organisaties die zich inzetten voor cultuur in Nederland. In 2019 heeft de VriendenLoterij het museum een financiële bijdrage gegund van € 435.931,-.

Naast de jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- waarmee de VriendenLoterij Loterij het Drents Museum in de periode van 2018 tot en met 2022 structureel steunt, kwam er dit jaar € 135.931,- bij. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die aangaven het Drents Museum te willen steunen. 

Extra project
In 2012 ontving het Drents Museum van de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) een extra bijdrage van maar liefst 750.000 euro om de huidige stijlkamers om te bouwen tot Het Grootste Poppenhuis van Nederland: een huis vol verhalen voor jong en oud.

Lid van de VriendenLoterij?
Als u deelnemer bent van de VriendenLoterij krijgt u exclusief de VriendenLoterij VIP-KAART. Op vertoon van uw VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot het Drents Museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.


 

Stichting Beringer Hazewinkel
Nauw verbonden met het museum is de Stichting Beringer Hazewinkel. Deze stichting, die het bevorderen van de schone kunsten nastreeft, steunt het museum bij de uitbreiding van de collectie en bij het maken van tentoonstellingen en catalogi op het gebied van Nederlandse kunst rond 1900.

Hierdoor is het Drents Museum in staat nationale en internationale tentoonstellingen te maken voor jong en oud, cultuur toegankelijk te maken in de samenleving en de collectie op een verantwoorde wijze te beheren. Samen met de BankGiro Loterij en de Vrienden van het Drents Museum schonk de Stichting Beringer Hazewinkel afgelopen jaar enkele stukken van edelsmid en sierkunstenaar Jan Eisenloeffel aan het museum.

 

-----------------------------------------------------------

Afbeelding bovenaan de pagina: 
Drents Museum ontvangt tijdens cheque van € 435.931,- het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij (12 februari 2019). V.l.n.r.: Harry Tupan (algemeen directeur Drents Museum), Ellen ter Hofstede (Hoofd Publiek & Partners Drents Museum), Annelies Meuleman (zakelijk directeur Drents Museum) en Geert Friebel (hoofd marketing BankGiro Loterij), foto: Roy Beusker Fotografie