Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Begunstigers

Mede dankzij de genereuze bijdragen van onze begunstigers is het museum in staat nationale en internationale tentoonstellingen te maken voor jong en oud, cultuur toegankelijk te maken in de samenleving en de collectie op een verantwoorde wijze te beheren.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij is sinds 2009 begunstiger van het Drents Museum. Het beneficiënt-zijn is een soort kwaliteitskeurmerk. Niet ieder museum wordt door de VriendenLoterij ondersteund. Naar overheden en het bedrijfsleven is dit een krachtig signaal.

De VriendenLoterij steunt organisaties die zich inzetten voor cultuur in Nederland. In 2019 heeft de VriendenLoterij het museum een financiële bijdrage gegund van € 435.931,-.

Naast de jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- waarmee de VriendenLoterij Loterij het Drents Museum in de periode van 2018 tot en met 2022 structureel steunt, kwam er dit jaar € 135.931,- bij. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die aangaven het Drents Museum te willen steunen. 

Extra project
In 2012 ontving het Drents Museum van de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) een extra bijdrage van maar liefst 750.000 euro om de huidige stijlkamers om te bouwen tot Het Grootste Poppenhuis van Nederland: een huis vol verhalen voor jong en oud.

Lid van de VriendenLoterij?
Als u deelnemer bent van de VriendenLoterij krijgt u exclusief de VriendenLoterij VIP-KAART. Op vertoon van uw VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot het Drents Museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.


Stichting Beringer Hazewinkel

Nauw verbonden met het museum is de Stichting Beringer Hazewinkel. Deze stichting, die het bevorderen van de schone kunsten nastreeft, steunt het museum bij de uitbreiding van de collectie en bij het maken van tentoonstellingen en catalogi op het gebied van Nederlandse kunst rond 1900.

Samen met de Vriendenloterij (BankGiro Loterij) en de Vrienden van het Drents Museum schonk de Stichting Beringer Hazewinkel afgelopen jaar enkele stukken van edelsmid en sierkunstenaar Jan Eisenloeffel aan het museum.


C&W De Boer Stichting

Sinds 2021 ontvangt het museum een jaarlijkse bijdrage van C&W De Boer Stichting. Voorheen heeft de stichting ons incidenteel ondersteund bij verschillende projecten. 
We waarderen het zeer dat C&W De Boer ons nu jaarlijks gaat steunen.

De stichting is opgericht op 14 maart 1990 en heeft ten doel het verlenen van financiële steun aan organisaties en instellingen die zich actief inzetten voor de door de Stichting gekozen doelen. Het Drents Museum is een van deze doelen, binnen de categorie kunst en cultuur. 


 

Afbeelding bovenaan de pagina: 
Drents Museum ontvangt tijdens cheque van € 435.931,- het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij (nu Vriendenloterij) (12 februari 2019). V.l.n.r.: Harry Tupan (algemeen directeur Drents Museum), Ellen ter Hofstede (Hoofd Publiek & Partners Drents Museum), Annelies Meuleman (zakelijk directeur Drents Museum) en Geert Friebel (hoofd marketing BankGiro Loterij), foto: Roy Beusker Fotografie