Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
in vakanties ook op maandag open!

(let op: KINK is open van dinsdag t/m zaterdag)

+

Menu

Begunstigers

   

BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij (BGL) is sinds 2009 begunstiger van het Drents Museum. Het beneficiënt-zijn is een soort kwaliteitskeurmerk. Niet ieder museum wordt door de BGL ondersteund. Naar overheden en het bedrijfsleven is dit een krachtig signaal. De BankGiro Loterij steunt organisaties die zich inzetten voor cultuur in Nederland. Dit jaar heeft de BankGiro Loterij het museum een financiële bijdrage gegund van € 300.000,- en € 81.540,- in het kader van het geoormerkt werven, waarbij deelnemers het Drents Museum via een speciale lotenactie direct ondersteunen.

Extra project
In 2012 ontving het Drents Museum van de BGL een extra bijdrage van maar liefst 750.000 euro om de huidige stijlkamers om te bouwen tot Het Grootste Poppenhuis van Nederland: een huis vol verhalen voor jong en oud.

Lid van de BGL?
Als u deelnemer bent van de BankGiro Loterij krijgt u exclusief de BankGiro VIP-KAART. Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot het Drents Museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Stichting Beringer Hazewinkel
Nauw verbonden met het museum is de Stichting Beringer Hazewinkel. Deze stichting, die het bevorderen van de schone kunsten nastreeft, steunt het museum bij de uitbreiding van de collectie en bij het maken van tentoonstellingen en catalogi op het gebied van Nederlandse kunst rond 1900. Hierdoor is het Drents Museum in staat nationale en internationale tentoonstellingen te maken voor jong en oud, cultuur toegankelijk te maken in de samenleving en de collectie op een verantwoorde wijze te beheren. Samen met de BankGiro Loterij en de Vrienden van het Drents Museum schonk de Stichting Beringer Hazewinkel afgelopen jaar enkele stukken van edelsmid en sierkunstenaar Jan Eisenloeffel aan het museum.