Openingstijden

ma t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

‘Onze man in Teheran’ naar Drents Museum

Journalist en programmamaker Thomas Erdbrink, bekend van de succesvolle VPRO-serie Onze man in Teheran, is op dinsdag 18 september 2018 te gast in het Drents Museum. In de vorm van een interview vertelt Erdbrink om 15.00 en 19.00 uur over het land waar hij al zeventien jaar woont en werkt. In de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving volg je als bezoeker het spoor van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Aanleiding om Erdbrink naar Assen te halen: hij weet juist alles van het dagelijks leven in het Iran van de eenentwintigste eeuw.

Thomas Erdbrink
Erdbrink is een van de weinige buitenlandse correspondenten in de Iraanse hoofdstad Teheran. Hij schrijft voor De Volkskrant en The New York Times en is getrouwd met de Iraanse fotograaf en kunstenaar Newsha Tavakolian. Iran heeft de reputatie gesloten te zijn, maar Erdbrink weet uit ervaring dat het land meer is dan we in het nieuws zien: de bevolking is gastvrij, warm en gepassioneerd. De journalist toont ‘zijn’ Iran in de documentaire Onze man in Teheran, die afgelopen voorjaar een tweede seizoen kreeg en nu ook op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden.

Bakermat van de beschaving
De geschiedenis van Iran is tienduizenden jaren lang – iets waar ook moderne Iraniërs zich sterk van bewust zijn. Er is immers een groot aantal archeologische voorwerpen bewaard gebleven uit de verschillende tijdperken die Iran gekend heeft. Het Drents Museum laat in de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving deze geschiedenis zien. Van de werktuigen van de vroegste landbouwers, langs het praalwerk van de enorme Perzische rijken tot de sierlijke kunstwerken van de middeleeuwse islamitische tijd. De tentoonstelling kun je nog tot en met 18 november 2018 bekijken in het Drents Museum.

Exclusief arrangement
Erdbrink is op dinsdag 18 september twee keer te gast in het Drents Museum. Het eerste interview vindt plaats om 15.00 uur en kost € 27,50. De tweede, waarvoor het museum exclusief zijn deuren opent, vindt plaats om 19.00 uur. Een avondticket kost € 37,50. Met een ticket heb je, naast toegang tot het interview, ook de mogelijkheid om de tentoonstelling Iran te bezoeken. Uiteraard staat er voor aanvang van het interview een kopje koffie/thee voor je klaar. In het bezit van een Museumkaart of Vriend van het Drents Museum? Dan krijg je € 10,- korting op dit speciale arrangement. Reserveren is verplicht (vol=vol)

Persfoto
Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten.

Bijschrift:
Beeld uit de documentaire Iran - Bakermat van de beschaving. Samenstelling en productie: Annelies Hemeltjen, © RTV Drenthe

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.