di t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
in vakanties op maandag ook open

Pers

100.000ste bezoeker bij tentoonstelling Maya’s

9 augustus 2016

Het Drents Museum heeft vandaag de 100.000ste bezoeker bij de tentoonstelling Maya’s - Heersers van het Regenwoud mogen verwelkomen. Irene den Blanken (25) uit Groningen ontving een boeket en de tentoonstellingscatalogus uit handen van adjunct-directeur Harry Tupan. De tentoonstelling is nog tot en met 4 september te zien in het museum. In totaal verwacht het museum 120.000 bezoekers bij de tentoonstelling Maya’s.

De tentoonstelling heeft inmiddels tienduizenden bezoekers naar Assen getrokken. Irene den Blanken werd vandaag verrast als 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling. Ze bezocht het museum samen met haar ouders: 'Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in oude cultuur. Dat mijn ouders hier op vakantie zijn was de perfecte gelegenheid om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Maya’s.'

Jungle van Midden-Amerika
Sinds 28 februari zijn in Assen meer dan honderd Maya-objecten uit de periode 250 - 900 na Chr. te zien. Deze unieke archeologische schatten vertellen het intrigerende verhaal van de Maya’s en zijn nog niet eerder in Europa getoond. Bezoekers wanen zich in de tentoonstelling in de jungle van Midden-Amerika en stuiten daarna op een Mayatempel, gevuld met prachtig bewaard gebleven maskers, beelden, sieraden, keramiek en meer. De spectaculaire vormgeving van de tentoonstelling wordt verzorgd door de makers van de tentoonstelling Het Terracotta Leger.

Internationale tentoonstelling
Maya’s is nog tot en met 4 september te zien. Daarna zal de succesvolle tentoonstelling doorreizen naar het Historisches Museum der Pfalz in Speyer (Duitsland). De Mayaschatten maken plaats voor de realistische schilderijen van de Russische kunstenaarsgroep Peredvizhniki. Vanaf 25 september is onder andere het bekende werk De Wolgaslepers van Ilya Repin in het Drents Museum te zien.