Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

100.000ste bezoeker Drents Museum

28 augustus 2014

Leonie Hamelink (11 jaar) en haar moeder Margrieta Mentink uit Groningen zijn vandaag begroet als 100.000ste bezoekers van het Drents Museum in 2014. Uit handen van adjunct-directeur Harry Tupan ontvingen moeder en dochter een mooie grote bos bloemen en het boek behorend bij de tentoonstelling Mummies - Overleven na de dood. Leonie en Margrieta zijn speciaal voor de mummies naar Assen gekomen. Leonie legt uit: ‘Ik wilde de tentoonstelling per se nog zien omdat ik net op school een spreekbeurt heb gehouden over mummies’.  

Nog tot en met dit weekend - zondag 31 augustus - heeft het publiek de kans om Mummies te zien. Zestig mensen- en dierenmummies uit de hele wereld zijn in een unieke overzichtstentoonstelling bij elkaar gebracht. Van Hongaarse cryptemummies, een bijzondere boeddhamummie uit China tot het veenlijk het meisje van Yde uit de eigen collectie. Na Assen maakt de expositie een internationale tournee langs zeven verschillende Europese landen. Harry Tupan van het Drents Museum licht toe: ‘De mummietentoonstelling scoort boven verwachting. We zitten al ruim boven de prognose van 80.000 bezoekers. Met name zien we veel gezinnen - ouders en opa’s en oma’s met (klein)kinderen - die de expositie bezoeken. Mummies leeft voor jong en oud!’

Programma najaar 2014
Dit najaar presenteert het Drents Museum onder meer een grote solotentoonstelling van het werk van Kazimir Malevich, de belangrijkste Russische kunstenaar uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Uniek aan deze tentoonstelling is dat zijn latere en vrij onbekende figuratieve werk centraal staat. 60 werken uit de periode 1928-1935, afkomstig uit het State Russian Museum in St. Petersburg, zijn vanaf 25 november te zien. Tegelijk met Malevich toont het museum een bijzondere verzameling Russische eieren, pronkjuwelen met unieke versieringen, afkomstig uit het Landesmuseum in Liechtenstein.
Het Drents Museum trapt het culturele seizoen onder andere af met de tentoonstelling Hier kom ik weg, die vanaf 16 september te zien is. Daniël Lohues, de bekendste Drent van Nederland, krijgt de vrije hand om zijn keuze te maken uit de museumcollectie. Ook laat het museum dan - ter gelegenheid van 40 jaar ING Collectie - in RE: ALISME - De schenking uit de ING Collectie een bijzondere selectie zien uit de schenking van ING aan het Drents Museum.