Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Bezoek minister Van Engelshoven

Persbericht, 14 april 2021

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) brengt op 19 april om 11.00 uur een bezoek aan het Drents Museum in het kader van de sneltestpilot in de culturele sector. Voor deze pilot kunnen Museumkaarthouders van 19 tot en met 25 april 2021 op vertoon van een negatieve sneltest terecht bij zeventien musea, verspreid over heel Nederland. Het Drents Museum opent op 19, 20 en 21 april van 11.00 tot 17.00 uur zijn deuren. Op 19 april ligt er voor de eerste museumbezoekers in Assen een presentje klaar. De Museumshop en Bar Brasserie Pingo zijn op deze dagen ook geopend.   

Het Drents Museum is een van de eerste musea die opengaat voor deze pilot. Op de eerste dag, maandag 19 april, om 11.00 uur komt de minister Van Engelshoven langs bij het museum. Tijdens het bezoek gaat zij in gesprek met een aantal medewerkers van het museum over de impact van corona op hun werk. Ze wordt onder meer geïnformeerd over de ontwikkelingen van inclusieve programma’s en online activiteiten en bezoekt diverse tentoonstellingen. Ook gaat ze in gesprek met bezoekers.  

Te zien in het Drents Museum 
In het Drents Museum kunnen pilotbezoekers van diverse tentoonstellingen genieten, die vanwege de coronacrisis zijn verlengd. In de grote zaal is de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder te zien. De schilderijen van Matthias Weischer, een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst, hangen in de Abdijkerk. Tijdens de pilot is de tentoonstelling Minerva meets Leipzig voor het eerst te bekijken. Het Grootste Poppenhuis van Nederland en Codename: Energy zijn ook te bezoeken.  

Nationale Museumweek  
De pilot wordt gehouden in de Nationale Museumweek, van 19 tot en met 25 april 2021. Daaraan nemen ruim 400 musea deel die lid zijn van de Museumvereniging. Er is die week ook veel extra aanbod online op www.museum.nl te vinden.
 
Pilot sneltesten
In deze pilot, die in samenwerking met de Museumvereniging en het ministerie van OCW tot stand is gekomen, wordt de inzet van sneltesten in de culturele sector onderzocht. Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk op vertoon van een Museumkaart, ticket én de negatieve sneltest. Tijdens de pilot blijven de coronamaatregelen van toepassing in het museum. Zo geldt de anderhalvemetermaatregel, zijn mondkapjes verplicht en zijn er (vaste) looproutes aanwezig. 

Sneltestlocatie in Assen 
Als Museumkaarthouder kun je op museum.nl/pilotsneltesten een datum en tijdvak bij de deelnemende musea reserveren. Vervolgens ontvang je een link om een afspraak voor een gratis sneltest te maken bij de deelnemende testcentra. De sneltesten worden afgenomen door de testcentra van de Stichting Open Nederland. In Assen is ook een testlocatie. Op testenvoortoegang.nl is meer informatie over de sneltestcentra te vinden.  

Minister Van Engelshoven. Foto: Sake Elzinga