Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Concert Jyoti Verhoeff 23 februari in Drents Museum

Op zondag 23 februari is componist, pianist en zangeres Jyoti Verhoeff te gast in het Drents Museum. Om 14.00 uur geeft zij een optreden in de Statenzaal van het museum. Deze middag brengt ze zowel muziek van haar nieuwste album als nummers uit de prachtige documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) ten gehore. Het concert is gratis toegankelijk voor museumbezoekers met een geldig entreebewijs.

Betoverende muziek
De muziek van Jyoti Verhoeff is in combinatie met haar stem zowel intrigerend als betoverend en laat weinig mensen onberoerd. Verhoeff staat bekend om haar neo-klassieke filmische composities. Zij weet een overweldigend geheel te maken van piano's, strijkers en zang in delicate symbiose met moderne techniek. Het concert op 23 februari is een samensmelting tussen verschillende kunstvormen. Naast muziek van haar nieuwste album speelt Verhoeff deze middag ook muziek uit de prachtige documentaire over de Oostvaardersplassen De Nieuwe Wildernis – In Dialoog met de Natuur. De composities uit deze film staan op haar debuutalbum Riven.

Laatste kans: Barbizon van het Noorden
In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 maken bezoekers een wandeling door het Drentse landschap van rond 1900 en ontdekken ze een wereld vol idyllische plekjes, betoverende dorpjes en wonderschone landschappen. Schilderijen, grafiek en tekeningen van grote kunstenaars, waaronder Jozef Israëls, Hendrik Willem Mesdag, Vincent van Gogh, Julius van de Sande Bakhuyzen en Max Liebermann worden gepresenteerd in combinatie met nog niet eerder getoonde onbekende pareltjes uit de rijke collectie van het Drents Museum. Voor deze tentoonstelling werkt het Drents Museum samen met Stichting Het Drentse Landschap. Barbizon van het Noorden is nog te zien tot en met 22 maart 2020.

Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.
 

Jyoti Verhoeff