Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Vanaf donderdag 10 maart biedt het Drents Museum een digitale prikkelarme rondleiding aan door de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. De rondleiding is speciaal voor mensen die prikkelgevoelig zijn. Dat betekent dat prikkels zo veel mogelijk zijn beperkt en er geen speciale effecten zijn toegepast. De rondleiding duurt 40 minuten en is sinds mei 2022 gratis voor iedereen online te volgen via ons YouTube-kanaal.
 
In de digitale rondleiding neemt de rondleider je mee door de tentoonstelling Viva la Frida! Tijdens de tour vertelt ze over het leven en werk van Frida Kahlo: hoe groeide Kahlo op, welke rol speelt Diego Rivera in haar leven en wat is het verhaal achter haar werken? De rondleiding is voorzien van voice-over en ondertiteling, maar deze aspecten kunnen indien gewenst uit worden gezet.
 
Prikkelarm museumbezoek
Tijdens Viva La Frida! organiseert het museum op iedere derde zaterdagochtend van de maand een prikkelarm museumbezoek voor bezoekers die daar behoefte aan hebben. Gedurende de prikkelarme openstelling laat het museum een kleine groep bezoekers toe, wordt de verlichting gedimd en is er een speciale rustruimte beschikbaar. Het prikkelarme bezoek start om 9.15 uur. Tickets kosten € 10,- per persoon en zijn alleen online verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie, tickets en data op www.drentsmuseum.nl/prikkelarm

Viva la Frida!
In Assen zijn voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties samen te zien. De tentoonstelling Viva la Frida! belicht niet alleen het werk van de kunstenaar Frida Kahlo, maar ook haar leven, dat onder meer getekend werd door lichamelijke beperkingen, pijn en verdriet. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo is verlengd tot en met 18 april 2022 (tweede paasdag).