Openingstijden

di t/m zo: 10.00 - 18.00 uur 
in vakanties op maandag ook open

+

Pers

Drents Museum en Warenhuis Vanderveen slaan handen ineen

4 mei 2017

Het Drents Museum en Warenhuis Vanderveen te Assen hebben gezamenlijk een arrangement ontwikkeld voor een inspirerend dagje uit onder de noemer Dutch Product Design - Van Rietveld tot Roijé. Tijdens deze dag ontdekt men de schoonheid van kunst & design van toen en nu. Het arrangement vindt elke 3e woensdag van de maand plaats, bij een minimum van tien aanmeldingen. De bekende Nederlandse ontwerper Frederik Roijé bijt woensdag 17 mei 2017 het spits af en verzorgt de eerste lezing over Dutch Design en zijn werk. 

Programma 
Het programma start met een rondleiding door het Drents Museum langs de vernieuwde Nederlandse kunst en kunstnijverheid rond 1900, met werk van bekende (product)ontwerpers als Rietveld, Colenbrander en Eisenloeffel. Daarna volgt een boeiende workshop in het museum waarin men in de huid van een ontwerper kruipt. Het programma gaat verder bij Warenhuis Vanderveen, waar op de hoogste etage bij Kunstplaza Schurer een productontwerper een lezing over design geeft. Aansluitend maken de deelnemers een unieke wandeling langs designproducten in het warenhuis. 

Start 17 mei met ontwerper Frederik Roijé
Het eerste arrangement, inclusief lunch, koffie en thee, vindt plaats op woensdag 17 mei. Speciale gast is de bekende Nederlandse ontwerper Frederik Roijé, die de eerste lezing over Dutch Design en zijn werk zal verzorgen. Het Drents Museum en Warenhuis Vanderveen bieden dit eerste arrangement tegen een gereduceerd tarief aan. Deelnemers betalen namelijk € 25,- in plaats van € 37,50,- per persoon.

Informatie en aanmelden
Meer weten? Neem dan contact op via dutchproductdesign@vanderveen.nl of 0592-481574 (Kunstplaza Schurer). Het arrangement is ook aantrekkelijk voor groepen (min. 10 en max. 30 personen). Via bovenstaande contactgegevens kan een afspraak worden gemaakt. Zie ook: www.drentsmuseum.nl en www.vanderveen.nl

Persfoto's
Klik op de foto's hieronder om deze te vergroten.
 


 

Bijschriften (van links naar rechts, van boven naar beneden)
-Link naar brochure Dutch Product Design - Van Rietveld tot Roijé.
-Foto Frederik Roijé.
-Glaswerk Gerard Muller (1915-1920), Chris Lebeau (1929), Cornelis de Lorm (1919), schilderij Jan Sluijters (jaren '20), collectie Drents Museum.