Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Pers

Drents Museum ontvangt cheque

6 februari 2013

Dankzij haar 650.000 deelnemers kan de BankGiro Loterij dit jaar ruim 64 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 5 februari 2013 in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft de BankGiro Loterij de bedragen aan meer dan 65 culturele organisaties uit heel Nederland uitgereikt. Ook het Drents Museum nam een cheque in ontvangst.

Verhoging jaarlijkse bijdrage Drents Museum
Het museum is voor de komende vijf jaar opnieuw beneficiënt van de BankGiro Loterij. Vanwege de succesvolle koers van het museum ontvangt het Drents Museum vanaf nu, in plaats van 200.000 euro, een bijdrage van 300.000 euro per jaar. Directeur Annabelle Birnie over deze verrassende, maar welkome bijdrage: “We zijn enorm blij met deze verhoging en bedanken de BankGiro Loterij voor het vertrouwen in het Drents Museum, dat in de verhoging erkenning ziet voor de ingeslagen weg.”

Door mee te spelen met de BankGiro Loterij steunen deelnemers alle vormen van cultuur in Nederland en maken zij kans op prijzen. In 2012 kochten zij loten voor in totaal 128,4 miljoen euro. De helft daarvan is bestemd voor cultuur. De loterij kan zo 64,2 miljoen euro verdelen onder vele culturele organisaties, waaronder het Drents Museum in Assen.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.