Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Drents Museum opent eigen artist residence: Studio DM

Op dinsdag 28 januari 2020 heeft de commissaris van de Koning in Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma, Studio DM - Artist residence Drents Museum aan de Kloosterstraat geopend. Door een legaat van een particuliere relatie en mede dankzij Stichting Steunfonds Drents Museum beschikt het museum over een eigen artist residence. In Studio DM kunnen beeldend kunstenaars, musici en auteurs in de stimulerende omgeving van het museum, de provincie Drenthe en de stad Assen bijzonder werk maken en tot een uitwisseling van ideeën en inspiratiebronnen komen. Het museum stimuleert hiermee de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van kunstenaars in binnen- en buitenland. De Nederlandse schrijver Marcel Möring is de eerste artist in residence die in Studio DM verblijft.

Inspirerend verblijf in Drenthe
Het Drents Museum presenteert tentoonstellingen van (inter)nationale hedendaagse kunstenaars. Directeur Harry Tupan is zeer verheugd over het realiseren van de eigen artist residence: “Met Studio DM kunnen we als museum verdere ondersteuning in de kunstwereld bieden en bijdragen aan een grotere mobiliteit en zichtbaarheid van kunstenaars. Een verblijf in de provincie Drenthe kan inspirerend zijn voor kunstenaars en kan veel opleveren, zowel voor de kunstenaar als voor de plek en de regio."

Eerste artist in residence
De Nederlandse schrijver Marcel Möring is de eerste Artist in residence van Studio DM en zal de woning vanaf begin februari 2020 voor een paar maanden betrekken. Tijdens zijn verblijf gaat Möring onderzoek doen en werken aan een bundel met korte verhalen die zich afspelen in Assen in de jaren 70.

Aanvragen Studio DM
Het Drents Museum biedt kunstenaars, musici en auteurs de mogelijkheid om voor een periode van minimaal drie maanden tot maximaal zes maanden in Studio DM te verblijven. De woning bevindt zich op loopafstand van het museum. Aanvragen kunnen ingediend worden bij de tentoonstellingscommissie. Meer informatie is te vinden op: drentsmuseum.nl/studioDM 

Stichting Steunfonds Drents Museum
In 2004 is Stichting Steunfonds Drents Museum opgericht, die de belangen van het Drents Museum in brede zin ondersteunt. De missie van de stichting is het vergaren van fondsen, schenkingen en nalatenschappen en deze geheel ten behoeve van het Drents Museum aan te wenden. De stichting zorgt daarnaast dat steun ingezet kan worden voor onder meer tentoonstellingen, aankopen, restauraties, onderzoek, publicaties en speciale projecten.

  

Bijschriften:
Onthulling gevelbord door de commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma en Harry Tupan, directeur Drents Museum.

Schrijver Marcel Möring, de eerste artist in residence van Studio DM, spreekt de gasten toe op de opening.

Interieur van Studio DM - Artist residence Drents Museum
Foto's: Sake Elzinga.