Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Egbert Streuer op poleposition in Drents Museum in 2019

17 april 2018

Na de tentoonstellingen over de Drentse blueslegende Harry Muskee in 2016 en amateurarcheoloog Tjerk Vermaning (vanaf 8 juli 2018 te zien) wijdt het Drents Museum vanaf februari 2019 een grote expositie aan nog zo’n opvallende Drent: zijspancoureur Egbert Streuer. De tentoonstelling is een eerbetoon aan onbetwist Nederlands meest succesvolle motorcoureur die bovendien volgend jaar 65 jaar wordt.

Met zijn ruige baard en imposante snor was de in Assen geboren Egbert Streuer
een opvallende verschijning in het rennerskwartier, hoewel hij liever bescheiden op de achtergrond bleef. In de internationale motorsport heeft Streuer, onder andere samen met zijn onafscheidelijke bakkenist Bernard Schnieders, meer bereikt dan welke andere Nederlandse coureur dan ook. Hij heeft niet alleen als enige Nederlandse coureur drie wereldtitels veroverd, maar heeft ook als enige Nederlander twee keer de TT in Assen gewonnen. 

In de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle motorcoureur gaat het Drents Museum het verhaal van deze bijzondere Drent vertellen aan de hand van onder andere origineel beeldmateriaal op foto en film, trofeeën, motoren, kleding en erekransen. Daarvoor maakt het museum onder meer gebruik maken van het archief van Henk Keulemans, freelance motorsportfotograaf/journalist voor onder andere het Nederlandse motorblad Moto73, en van de teksten van journaliste Natascha Kayser.

Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie in de serie Drentse biografieën die wordt uitgegeven door WBOOKS in Zwolle. 

Persfoto’s
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.

  

Egbert Streuer, 1992
Streuer en Schnieders, winnaars TT van Assen 1987
Zijspanduo Streuer/Schnieders, in actie tijdens GP van Oostenrijk 1987

Foto's: Henk Keulemans