Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Familiezondag op 5 juni

25 mei 2016

Op zondag 5 juni organiseert het Drents Museum bij de tentoonstelling Maya’s de Familiezondag Avonturen in de jungle. Op die dag zijn er allerlei speciale activiteiten voor families met kinderen van 7 tot 14 jaar. Kom met het hele gezin naar de Maya’s en beleef een verrassende dag. Maak bijvoorbeeld een geluksamulet, ga op stap met de Maya-expert, luister naar spannende verhalen of speel het grote Mayaspel. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 16.30 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Drents Museum. 

Speel het grote Mayaspel
Duizend jaar geleden verlieten de Maya’s plotseling hun steden in de jungle. Avonturiers (her)ontdekken de stenen piramides en paleizen rond 1800. Tijdens het grote Mayaspel kom je erachter waarom de Maya’s de stad Kaan verlieten. Los het mysterie op en leer hoe moeilijk het is om te overleven in de jungle. 

Amuletten maken
Een amulet is een sieraad dat vaak bedrukt is met bijzondere spreuken. Onder begeleiding van beeldhouwer Hans Nipshagen maak je je eigen geluksamulet van speksteen. Speksteen is erg zacht waardoor er prachtige glimmende amuletten van gemaakt kunnen worden. De amulet wordt voorzien van een lint zodat je het kunstwerk om de nek kan hangen.

Vraag het de Maya-expert
Wil je weten waarom de Maya’s mensen offerden, hoe de Mayakalander werkte of hoe ze het pelotespel speelden? Onze Maya-expert vertelt er graag meer over. Ga samen met de expert op reis door de jungle van Midden-Amerika en ontdek meer over dit geheimzinnige volk.

Ontdek de Mayacultuur
Tijdens de Familiezondag vertelt Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoed Centrum over de tradities en rituelen in de eetcultuur van de Maya’s. Natuurlijk is het mogelijk om een hapje eten te proeven uit de Mayakeuken. Liefhebbers van spannende verhalen kunnen luisteren naar de verhalenverteller die jullie meeneemt naar de wereld van de Maya’s en hun goden. Of kom dansen op de muziek uit Midden-Amerika dat gemaakt wordt door het duo Los del Sol. 

Een overzicht van de activiteiten en tijden is te vinden op www.drentsmuseum.nl/activiteiten/familiezondag.