Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Kunstenaar Carolien Sikkenk raakte geïnspireerd door Frida Kahlo en maakte een fotoproject met verschillende, krachtige vrouwen. Op zaterdag 19 februari om 14.00 uur is ze te gast in het Drents Museum en geeft zij een fotoworkshop. De workshop start met een introductie en aansluitend ga je zelfportretten maken met jouw eigen camera. Voorafgaand krijg je de kans om Viva la Frida! te bezoeken en inspiratie op te doen. De kosten voor de workshop bedragen 10 euro per persoon inclusief koffie/thee en een lekkernij (exclusief entree). Tickets zijn verkrijgbaar via:  https://drentsmuseum.nl/nl/activiteiten/te-gast-carolien-sikkenk

Op vakantie in Mexico zag Carolien Sikkenk op straat overal de kunstige graffiti met de beeltenis van Frida Kahlo. Dat inspireerde haar voor het maken van een fotoproject met krachtige vrouwen uit verschillende continenten. Sikkenk ging zich verder verdiepen in de symboliek achter de kledingstijl en schilderijen van Frida Kahlo. Deze symboliek komt dan ook op allerlei manieren terug in de foto’s. Zo kleedde Frida zich bewust in de kleurrijke traditionele Mexicaanse kledingstijl van de Tehuana-vrouwen.
 
Workshop
De fotoworkshop start met een introductie. Sikkenk geeft handige tips en tricks voor het maken van krachtige portretfoto’s. Aansluitend ga je zelf aan de slag met het maken van zelfportretten en krijg je feedback van de fotograaf en mededeelnemers. De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Vóór de workshop bezoek je de tentoonstelling Viva la Frida! op eigen gelegenheid. Je kunt kiezen voor binnenkomst om 12.00, 12.30 of 13.00 uur. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via https://drentsmuseum.nl/nl/activiteiten/te-gast-carolien-sikkenk
 
Carolien Sikkenk
Carolien heeft van haar passie haar vak gemaakt. Het vak ‘fotografie’ heeft ze geleerd aan de Fotoacademie in Amsterdam waar ze van 1994 tot 1998 studeerde. Na haar studie volgde ze verschillende masterclasses op het gebied van portret- en reclamefotografie bij onder andere Kees Tabak, Paul Huf en Carli Hermes. Naast haar werk voor magazines, artiesten en NGO’s als Warchild, maakt ze vrij werk waarmee ze exposeert in binnen- en buitenland. 
 
Viva la Frida!
In Assen zijn voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties samen te zien. De tentoonstelling Viva la Frida! belicht niet alleen het werk van de kunstenaar Frida Kahlo, maar ook haar leven, dat onder meer getekend werd door lichamelijke beperkingen, pijn en verdriet. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo is nog tot en met 27 maart 2022 te zien in het Drents Museum.

Persfoto's:
Klik op de foto's om deze te vergroten

   

 

Bijschrift voor alle foto's:

  • Fotografie: Carolien Sikkenk, Visagie en hairstyling: Miranda van Altena 
  • Hairstyling: Annet Spring in ‘t Veld , Accessoires Ingeborg Raadsen
  • Fashion designers: Marie Lamberechts, Tess van Zalinge en Spijkers en Spijkers.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rosanne Feijen via 06 - 508 61 262 of r.feijen@drentsmuseum.nl