Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 18.00 uur

+

Pers

Muziek, theater en meer in de kerstvakantie in het Drents Museum

13 december
  

Het Drents Museum organiseert voor jong en oud in de kerstvakantie een aantal activiteiten. Zo kunnen museumbezoekers op tweede kerstdag (dinsdag 26 december 2017) in een multimediale voorstelling een reis om de wereld maken. Zaterdag 23 december worden bezoekers van het Drents Museum om 15.45 uur getrakteerd op een korte preview van de theater- en muziekvoorstelling Once Upon a Dream. Verder zijn ook in de kerstvakantie gratis lezingen en de familieroute bij de tentoonstelling The American Dream te volgen.

Multimediareis om de wereld
Reis om de Wereld is gebaseerd op het bekende boek De reis om de wereld in tachtig dagen van de Franse schrijver Jules Verne. Hans Visser, Irena Filippova, Arthur Bont en Stan Haywood nemen jong en oud mee op een multimediareis met beelden en muziek uit verschillende landen en tijden. Start- en eindpunt is het Londen van de 19de eeuw. Hans Visser (1955) speelde jarenlang als gitarist en bassist in de bekende band Flairck. Reis om de Wereld is op 26 december 2017 (tweede kerstdag) om 13.30 uur en 15.00 uur in de Statenzaal te zien en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een toegangsbewijs voor het Drents Museum.

Voorproefje Once Upon a Dream bij The American Dream
Na de zeer succesvolle voorstelling Anastasia (januari 2017) organiseert DNK dit jaar wederom een nieuwjaarsvoorstelling: Once Upon a Dream. Een sfeervolle voorstelling voor het hele gezin vol dans, spel, zang en livemuziek. Op zaterdag 23 december geeft het koor van Once upon a Dream rond 15.45 uur in de zaal van de tentoonstelling The American Dream een korte preview van de voorstelling. De preview is gratis toegankelijk voor bezoekers met een toegangsbewijs voor het Drents Museum. In DNK is de voorstelling op 3 en 4 januari te zien, tickets zijn te bestellen via DNK.

Lezingen en familieroute The American Dream
Vanzelfsprekend worden tijdens de kerstvakantie op de donderdag en de zondag ook de gratis lezingen aangeboden, in kader van de tentoonstelling The American Dream. Speciaal voor families met kinderen is in de tentoonstelling de familieroute te volgen. Deze twee activiteiten zijn gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs voor het Drents Museum. De tentoonstelling The American Dream – American Realism 1945 – 2017 is te zien tot en met 27 mei 2018.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Het Drents Museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. 
 

Persfoto's
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.

    

Bijschriften (van links naar rechts):
Reis om de Wereld
- Once Upon a Dream