Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Muziekcompetitie Art Rocks 2020 barst los in Drents Museum

Persbericht, 28 augustus 2020

Art Rocks 2020 is gestart! De grootste Nederlandse muziekcompetitie daagt muzikanten uit alle genres uit om een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. Maar liefst vijftien topmusea, waaronder het Drents Museum, doen mee aan deze editie. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000,-. Als startschot van deze editie lanceert ambassadeur Kovacs vandaag haar track en wordt de derde ambassadeur bekendgemaakt. Inschrijven voor Art Rocks is vanaf nu mogelijk via www.artrocks.nl  

Ambassadeurs
De derde ambassadeur voor Art Rocks is bekend. Naast Kovacs en Yousef ‘Sef’ Gnaoui is ook S10 ambassadeur van deze editie. Rapper en zangeres S10 vertelt door middel van rap, zang en ‘spoken word’ haar meest persoonlijke verhalen. Ook is sinds vandaag de track Mata Hari van Kovacs te beluisteren op Spotify en de website van Art Rocks. Zij liet zich inspireren door het danskostuum van Mata Hari. Medio september worden de tracks van ambassadeurs Sef en S10 gelanceerd. Sef heeft zich voor zijn track laten inspireren door het kunstwerk BLKNWS van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Josephen. S10 heeft gekozen voor het kunstwerk Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer van Vincent van Gogh. De ambassadeurs maken ook deel uit van de vakjury en ze werken mee aan het gevarieerde randprogramma door onder meer op te treden tijdens de diverse museumrondes.

Meedoen!
Kunstwerken uit verschillende periodes van de kunstgeschiedenis, waaronder ook erfgoedstukken, video-installaties en foto’s, zijn door vijftien deelnemende musea geselecteerd. Uit alle inzendingen selecteert een vakkundige jury meerdere acts. Zij strijden in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, voor een plek in de finale. Iedereen vanaf 14 jaar mag deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. De competitie is genre-overstijgend, dus alle muziekgenres zijn welkom: van jazz tot rock en van klassiek tot hiphop. Insturen van tracks is mogelijk tot 1 november 2020.

Art Rocks
Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt en daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk uit Nederlandse topmusea. Aan de vijfde editie in het najaar van 2020 doen de volgende musea mee: Van Gogh Museum (Amsterdam), Drents Museum (Assen), Kröller-Müller Museum (Otterlo), Fries Museum (Leeuwarden), Wereldmuseum (Rotterdam), Museum De Lakenhal (Leiden), CODA Museum (Apeldoorn), Bonnefanten (Maastricht), Museum Prinsenhof Delft (Delft), Het Noordbrabants Museum (Den Bosch), KAF (Almere), Zeeuws Museum (Middelburg), Amsterdam Museum (Amsterdam), Panorama Mesdag (Den Haag) en Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam).

Persfoto's
Klik op de persfoto's om ze te vergroten: