Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Nieuwe conservator archeologie Floor Huisman

Vanaf 5 oktober 2020 is Floor Huisman als nieuwe conservator archeologie aan de slag gegaan in het Drents Museum in Assen. Huisman volgt archeoloog Wijnand van der Sanden op, die afgelopen voorjaar met pensioen is gegaan. Samen met Bastiaan Steffens vormt Huisman nu het archeologenteam van het Drents Museum, dat zorg draagt voor de collectie archeologie die in omvang en kwaliteit een van de belangrijkste in Noordwest-Europa is.
 
Floor Huisman (Groningen, 1988) gaat zich in het Drents Museum verder specialiseren op het gebied van de Drentse archeologie. Daarnaast houdt Huisman zich bezig met het opzetten van (internationale) tentoonstellingsprojecten, het verder ontsluiten van de collectie archeologie onder meer door onderzoek en publicaties, en met de herinrichting van de nieuwe collectiepresentatie samen met collega-conservatoren (naar verwachting eind 2022 gereed). De tentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië - georganiseerd door Van der Sanden maar vanwege corona uitgesteld naar maart 2021 - is het eerste grote project waaraan Huisman gaat bijdragen.
 
Huisman: ‘Ik kijk er erg naar uit om bij het Drents Museum mijn passie voor archeologie in te zetten en onze prachtige collectie te delen met een zo breed mogelijk publiek aan de hand van onderzoek, publicaties en spraakmakende tentoonstellingen.’ Naast haar functie als conservator archeologie in Assen is Huisman momenteel ook nog werkzaam als onderzoeksassistent bij de Universiteit van Wageningen.
 
Floor Huisman studeerde in 2012 af in European Prehistory aan de University of Cambridge in Engeland. Vervolgens promoveerde zij in 2018 aan Durham University in Engeland op een onderzoek naar prehistorische gemeenschappen in de ‘East Anglian Fens’ (Engeland), een voormalig wetland gebied. Als projectmedewerker was Huisman van 2012 tot 2014 al eerder werkzaam bij het Drents Museum en assisteerde zij onder meer bij de grote archeologietentoonstellingen De Dode ZeerollenMummies - Overleven na de dood en Hier kom ik weg van gastconservator Daniël Lohues.

Floor Huisman, conservator archeologie, foto: Sake Elzinga