Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Nieuwe serie Familielezingen op 15 en 29 oktober

5 oktober 2017

Heb je altijd al willen weten wie de geheimzinnige prinses van Chen was? En waarom Egyptische farao’s hun juwelen meenamen in hun graf? Op de zondagen 15 en 29 oktober geven onze museumdocenten antwoord op deze vragen. In de nieuwe serie Familielezingen vertellen zij van alles over de piramides van de Egyptische farao’s en de schatten van de prinses van Chen van de Liao-dynastie. De lezingen beginnen om 14.00 uur en zijn geschikt voor families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. 

Op 15 oktober vertelt een museumdocent over de piramides van Egypte en hoe belangrijk juwelen waren voor de Egyptenaren. In het kader van de tentoonstelling The Great Liao wordt op 29 oktober een lezing gehouden over de prinses van Chen en de schatten die zij meekreeg in haar graftombe. Aanmelden is mogelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl of 0592 377 709. De Familielezing kost €2,50 per persoon, exclusief museumentree. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Drents Museum.

Familielezingen voor jong en oud
De Familielezingen zijn nieuw in het Drents Museum: een reeks interactieve lezingen over onderwerpen speciaal voor kinderen, ouders en andere familieleden. Families ontdekken samen de wereld achter de objecten in het museum, beleven spannende en soms bizarre verhalen en kunnen vragen stellen aan onze museumdocenten. Het Drents Museum wil met deze Familielezingen jonge, leergierige kinderen meer achtergrond bieden over archeologie en geschiedenis.

Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.