Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Ontmoet Egbert Streuer en Rolf Biland

Voormalig zijspanrivalen Egbert Streuer en Rolf Biland komen op zaterdag 9 februari, speciaal voor de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur, naar het Drents Museum. Naast een signeersessie met deze motorhelden, opent het museum exclusief de deuren van de tentoonstelling over Streuer en staat er een spetterende show voor de bezoekers klaar. Voor deze reünie is per time slot - 15.00, 16.00 en 17.00 uur - een beperkt aantal tickets beschikbaar. De toegangsprijzen zijn €7,50 voor volwassenen en €2,50 voor jeugd tot 18 jaar (inclusief entree tentoonstelling). Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/streuer (vol=vol).

Streuer en Biland 
Rolf Biland was in het wereldkampioenschap zijspan jarenlang de grote rivaal van Egbert Streuer. Samen leverden ze prachtige gevechten af op het scherpst van de snede. Op de baan waren ze twee grote concurrenten, maar buiten het racen om zijn ze vrienden en in 1992 zelfs even teamgenoten. Op zaterdag 9 februari verschijnen de oud-zijspancoureurs wederom samen voor het publiek. 

De reünie
Op deze middag word je geheel in stijl ontvangen bij het Drents Museum. Biland en Streuer vertellen je tijdens de signeersessie graag over hun successen. Wil je ook weleens ervaren hoe het is om te racen op het TT Circuit Assen? Beleef het deze middag zelf met behulp van virtual reality in samenwerking met Digital Art Factory (DAF) uit Assen. Ook kun je als echte motorheld op de foto en mag jij als een van de eersten de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur bekijken. Aan het eind van het bezoek staat er een spectaculaire show op je te wachten. Tickets voor de reünie zijn alleen online verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/streuer (let op! vol=vol). 

Ode aan Drentse snelheidsduivel
De tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur is een ode aan de Drentse snelheidsduivel Egbert Streuer (1954) die in zijn carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen wist te behalen. In de expositie waan je je op het geliefde TT-circuit van Streuer en race je van het ene naar het andere thema: van de Drent Streuer naar de Coureur, van de Professor – de man die continu zat te sleutelen aan de motor - naar de Held die hij was voor een groot publiek.

Persfoto's
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.
 

  

Bijschriften:
- Rolf Biland (l) en Egbert Streuer (r), 1992, foto: Henk Keulemans
- Een van de legendarische duels tussen Streuer (2) en Biland (4) tijdens de TT, 1990, foto: Henk Keulemans
- Biland/Waltisperg (l) samen met Hollywood-teamgenoten Streuer/Brown (r) op het podium, 1992, foto: Henk Keulemans

Bovenstaande foto's zijn van fotograaf Henk Keulemans

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.