Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Opa- en Omadagen in voorjaarsvakantie in Assen

13-01-2020

Tickets vanaf nu verkrijgbaar
 
Hunebedden bouwen, schilderen in de stijl van Vincent van Gogh en zingen in het Drents? Kom op 18, 19 of 20 februari naar de Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief en ga samen op avontuur door het Drentse landschap. Tickets voor de Opa- en Omadagen zijn alléén online verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen. De toegangsprijs voor kinderen bedraagt € 2,50 en voor volwassenen € 9,50. Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Strunen deur Drenthe
Het avontuur start in het Drents Museum. Daar maak je een virtuele wandeling door de Drentse natuur in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Je komt langs mysterieuze veentjes, sprookjesachtige dorpen en indrukwekkende steenhopen. Na deze spannende wandeling vervolg je je reis naar de swingende workshop met Drentse liedjes van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. De tocht gaat vervolgens verder naar het Drents Archief waar je zelf aan de slag gaat als kunstenaar. Samen met Het Drentse Landschap leer je alles over schapen en wol en kun je een eigen hunebed bouwen. Het programma vindt plaats op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Kom jij ook?
Het programma is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom. De toegangsprijs voor kinderen is € 2,50 per kind. Volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma (inclusief entree Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. Tickets zijn alléén online verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (let op! vol=vol). 

Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Persfoto
Klik op de persfoto om te vergroten.