Openingstijden

ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur 

+

Pers

Oud-manager Fred Lubbers vertelt over Egbert Streuer op 28 april

In het kader van de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur organiseert het Drents Museum iedere vierde zondag van de maand de rondleiding Ooggetuigen over Egbert Streuer. Tijdens deze rondleiding geven vrienden en bekenden van Streuer hun kijk op de wereld van het zijspanracen, de mens Streuer en het geheim achter zijn succes. De eerstvolgende rondleiding is op zondag 28 april om 11.30 uur en wordt gegeven door oud- manager Fred Lubbers. Reserveren is mogelijk op de dag zelf vanaf 11.00 uur bij de Infobalie. De rondleiding is gratis toegankelijk voor bezoekers van het Drents Museum.

Het begin van Streuer zijn carrière 
Fred Lubbers is als manager vooral bij het begin van de race-carrière van Egbert Streuer betrokken geweest. Lubbers regelde onder andere de inschrijvingen voor de wedstrijden en was nauw betrokken bij de publiciteit rond Egbert Streuer in zijn beginjaren. Maar wat deed Streuer voordat hij zijspancoureur werd? Hoe is zijn carrière begonnen? En hoe heeft de zijspansport zich ontwikkeld? Op zondag 28 april deelt Fred Lubbers zijn verhaal. 

Zijspansport in Nederland
Niet alleen vertelt Lubbers over Streuers carrière, ook leidt hij de bezoekers rond door de tentoonstelling. Hij vertelt over de populariteit van de zijspanklasse in Nederland en over het intreden van de tabaksindustrie als sponsor, waar Egbert Streuer veel profijt van heeft gehad. Maar ook komt de neergang van de klasse en het uiteindelijke verdwijnen van de zijspanklasse bij de Grand Prix aan de orde. 

De tentoonstelling
In de tentoonstelling Egbert Streuer- Nederlands meest succesvolle wegracecoureur waan je je op het geliefde TT Circuit van Streuer en race je van het ene naar het andere thema: van de Drent Streuer naar de Coureur, van de Professor - de man die continu zat te sleutelen aan de motor - naar de Held die hij was voor een groot publiek. Een van de hoogtepunten is de in ere herstelde oude zijspan van Streuer in het herkenbare rood-zwart-wit van zijn hoofdsponsor Lucky Strike. De tentoonstelling over de Drentse snelheidsduivel is tot en met 1 september 2019 te zien. 
 

Persfoto's
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.

  

 

Bijschriften:
-  (v.l.n.r.)  Fred Lubbers, Egbert Streuer, Johan van der Kaap en Henk Klaasens, 1980. Foto: Henk Keulemans
-  (v.l.n.r.)  Fred Lubbers, Egbert Streuer, Johan van der Kaap en Lee van Dam, 1981. Foto: Henk Keulemans