Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Peredvizhniki best bezochte kunsttentoonstelling in Drents Museum ooit

3 april 2017

De internationale tentoonstelling Peredvizhniki  – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 in het Drents Museum heeft ruim 118.000 bezoekers getrokken. Daarmee is deze expositie de best bezochte kunsttentoonstelling in het Drents Museum ooit. Op de valreep kwamen in het laatste weekend - zaterdag 1 en zondag 2 april - nog bijna 2.500 bezoekers naar de Russische meesters. De tentoonstelling presenteerde 72 werken van diverse Russische kunstenaars, afkomstig uit het Staats Russisch Museum in Sint Petersburg. Absoluut topstuk was het schilderij Wolgaslepers van Ilya Repin. Bezoekers waardeerden de tentoonstelling met het cijfer 9,3. 

Uitmuntende waardering
Bezoekers van de expositie toonden zich erg enthousiast. ‘Een juweel van een Russische tentoonstelling’, ‘Prachtig en ontroerend’, ‘Ongekend mooie kunst’ en ‘Wonderful, fantastic and most enjoyable’, luidden de lovende commentaren in het gastenboek. Bezoekers van de tentoonstelling kwamen voornamelijk uit Noord-Holland, Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland. 

Publicatie Peredvizhniki in trek
De Museumshop draaide tijdens de tentoonstellingsperiode een uitstekende omzet. Van de tentoonstellingspublicatie Peredvizhniki - Russisch Realisme rond Repin 1870-1900, die in drie drukken verscheen en geheel is uitverkocht, zijn ruim 5.500 exemplaren verkocht in de Museumshop. Daarmee is de uitgave over de Peredvizhniki de op één na meest verkochte tentoonstellingspublicatie van het Drents Museum ooit.

The Great Liao als opvolger
De tentoonstelling The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125) is de opvolger van Peredvizhniki in het Drents Museum. Deze tentoonstelling vertelt het bijzondere verhaal van de machtige Liao-dynastie in de 10de en 11de eeuw. Na Het Terracotta Leger van Xi’an (Han-dynastie) in 2008, en De Gouden Eeuw van China (Tang-dynastie) in 2011, is The Great Liao de derde in de serie van grote Chinese tentoonstellingen. The Great Liao is te zien van 23 april tot en met 29 oktober 2017 in het Drents Museum.

Persfoto
Klik op de foto hieronder om deze te vergoten.

 

         
 
Bijschriften (van boven naar onder, van links naar rechts)
- Ilya Repin. Wolgaslepers, 1870-1873, collectie Staats Russisch Museum
- Bezoekers in de rij voor Peredvizhniki, Drents Museum
- Topdrukte in tentoonstelling Peredvizhniki