Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Persbericht: Drents Museum ontvangt bijna 4,5 ton van BankGiro Loterij

21 februari 2018
 

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in het Singer Museum in Laren op dinsdag 20 februari heeft het Drents Museum een cheque van € 439.504,- in ontvangst genomen. 

Naast de jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- waarmee de BankGiro Loterij het Drents Museum in de periode van 2018 tot en met 2022 structureel steunt, komt daar dit jaar € 139.504 bij omdat liefhebbers van het museum dit via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden. Zij gaven bij hun deelname aan dat de helft van hun inleg voor het Drents Museum bestemd is.

Algemeen directeur Harry Tupan van het Drents Museum: ‘Wij zijn enorm blij dat de BankGiro Loterij hiermee het Drents Museum in staat stelt zijn aankoopbeleid, tentoonstellingen en toekomstplannen te blijven continueren. Dank hiervoor ook aan alle deelnemers van de BankGiro Loterij!’

Recordopbrengst loterij van 74,8 miljoen euro
In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.
 
Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.

 

Foto: Roy Beusker

 

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.