Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Voor sommige mensen kan een museumbezoek enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Het Drents Museum organiseert daarom tijdens de tentoonstelling Viva La Frida!  iedere derde zaterdagochtend van de maand een prikkelarm museumbezoek voor bezoekers die daar behoeften aan hebben. Gedurende de prikkelarme openstelling laat het museum een kleine groep bezoekers toe, wordt de verlichting gedimd en is er een speciale rustruimte beschikbaar. Het prikkelarme bezoek start om 9.15 uur. Tickets kosten € 10,- per stuk en zijn alleen online verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/prikkelarm 

Tijdens de prikkelarme openstelling kunnen bezoekers de tentoonstelling Viva la Frida! met zo min mogelijk omgevingsprikkels bekijken. Het toegestane aantal personen is verkleind. Ook wordt de verlichting in het gebouw gedimd en zijn er oordoppen beschikbaar. Daarnaast is er een speciale ruimte gecreëerd waar de bezoekers even tot rust kunnen komen en zijn er medewerkers in de tentoonstelling aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Op de website van het Drents Museum staat een handleiding waarmee bezoekers zich kunnen voorbereiden op hun bezoek. 

De prikkelarme openstellingen bij de Frida-tentoonstelling vinden nog plaats op zaterdag 18 december, 15 januari, 19 februari en 19 maart van 9.15 tot 10.30 uur.

Viva La Frida! – Life and art of Frida Kahlo
Nog tot en met 27 maart 2022 zijn twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties te zien. Naast schilderijen en tekeningen toont het Drents Museum ook Kahlo's persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden. Het is voor het eerst dat deze collecties samen gepresenteerd worden. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans het complete Frida-verhaal te vertellen.

Programma’s op maat
Het Drents Museum heeft in de afgelopen jaren een uitgebreid aanbod van programma’s op maat gecreëerd. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan Musea in Gebaren, voor bezoekers met een auditieve beperking. Daarnaast is er voor mensen met een visuele beperking de voelrondleiding De familie van Lier: Anders bekeken en biedt het museum virtuele rondleidingen aan voor zorginstellingen. Een overzicht van alle programma’s op maat is te vinden op www.drentsmuseum.nl/nl/programmas-op-maat

 

Persfoto's:
Klik op de foto om deze te vergroten.

 Tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. Foto: Sake Elzinga