Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Rode loper voor pilotbezoekers en minister Van Engelshoven

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft op maandag 19 april een bezoek gebracht aan het Drents Museum in het kader van de pilot toegang met testen. Ze werd ontvangen door algemeen directeur Harry Tupan en zakelijk directeur Annelies Meuleman. Tijdens haar bezoek heeft de minister diverse tentoonstellingen bezocht en is ze in gesprek gegaan met medewerkers en bezoekers van het museum. Naast het Drents Museum stonden op maandag ook het Groninger Museum, Fries Museum en Jopie Huisman Museum op het programma. De noordelijke museumtour vormde tevens het startsein van de Nationale Museumweek, die van 19 tot en met 25 april plaatsvindt. 

Van Engelshoven genoot zichtbaar van haar bezoek aan het Drents Museum: ‘Het is ongelooflijk fijn om weer te kunnen genieten van kunst. Er gaat niets boven de echte ervaring. Ik raad het iedereen aan om een bezoek aan dit prachtige museum te brengen, het Drents Museum is de parel van het noorden. Hopelijk gaan alle museumdeuren snel én blijvend open: de musea en hun medewerkers zijn er helemaal klaar voor.'

Algemeen directeur Harry Tupan: ‘We kijken terug op een geslaagd bezoek van de minister. Ze werd geraakt door de kunst en is enthousiast over de activiteiten van het museum. Gezien de ervaring van vandaag is het denk ik nóg duidelijker geworden dat we als museumsector weer veilig en verantwoord open kunnen.’ 

Toegang met sneltest
In april 2021 zijn in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen gestart. Bezoekers van evenementen en attracties laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. De pilots kunnen helpen om de samenleving en de economie weer te openen. Door middel van deze sneltestpilot is het voor Museumkaarthouders mogelijk zeventien musea te bezoeken, verspreid over heel Nederland. Tickets zijn via museum.nl te verkrijgen. Het Drents Museum is voor deze gelegenheid op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur geopend. 

Nationale Museumweek
De pilot wordt van 19 tot en met 25 april 2021 gehouden in de Nationale Museumweek. Ruim 400 musea die lid zijn van de Museumvereniging nemen deel aan de Museumweek. Er is deze week ook veel extra aanbod online op museum.nl te vinden.

Persfoto's:
Klik op de foto's om deze te vergroten.