Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Russische muziek, dans en toneel op zondag 9 oktober

Op zondag 9 oktober presenteert het Drents Museum de voorstelling 3x25 minuten Peredvizhniki. Een programma vol Russische muziek, dans en toneel met als inspiratiebron de tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870 – 1900. De voorstelling bestaat uit optredens van het Asser Mannenkoor, de dansgroep Trianthella en voordrachtskunstenaar Dick van Veen. De optredens vinden plaats op verschillende locaties in het museum en zijn voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur start steeds een nieuwe ronde met de drie voorstellingen. 

Asser Mannenkoor zingt Russische liederen
Speciaal voor deze voorstelling heeft het Asser Mannenkoor een repertoire samengesteld van Russische liederen, waarin werken van grote Russische componisten te horen zijn. Zo zingt het koor onder meer Tibie Paiom van Bortnjansky, die samen met Degtjarjov en Davydov gerekend wordt tot de grootste componisten van die tijd. Bovendien brengt het koor Russische liederen ten gehore, zoals Kalinka en Ei oechnjem, het lied van de Wolgaslepers. 

Russische volksdans
Dansgroep Trianthella neemt je mee op een kleurrijke reis door Rusland. De volksdansgroep Trianthella treedt altijd op met fraaie kostuums die door de leden zelf gemaakt zijn naar authentieke voorbeelden. Trianthella beoefent diverse volksdansen, maar speciaal voor de tentoonstelling Peredvizhniki presenteert de dansgroep folkloristische dansen uit Rusland.

Monoloog van Tolstoy
Realistische romans zoals Oorlog en Vrede (1869) en Anna Karenina (1877) van de Russische schrijver, filosoof en politiek denker Lev Tolstoy behoren tot de wereldliteratuur. Tijdens 3x25 minuten Peredvizhniki presenteert voordrachtskunstenaar Dick van Veen een monoloog van Lev Tolstoy, onder leiding van Anna Fado op piano. Eerder speelde Dick van Veen ook in de voorstelling Geachte heer Bach van Stichting Muziek Theater Assen.

Het Drents Museum presenteert het programma 3x25 minuten Peredvizhniki ook op de zondagen 13 november en 11 december 2016, 8 januari, 12 februari en 12 maart 2017. 
 

Persfoto's
Klik op de persfoto's om deze te vergroten. 

 

  

 

Bijschriften persbeelden (links naar rechts)

- Dansgroep Trianthella in Assen 
- Het Asser Mannenkoor
- Dick van Veen en Anna Fado