Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Het Drents Museum is erin geslaagd de grote internationale kunsttentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo, die vooralsnog tot en met 27 maart 2022 gepland stond, met drie weken te verlengen. De tentoonstelling over de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo opende op 8 oktober 2021 en trok vóór de lockdown in circa 10 weken ruim 65.000 bezoekers naar Assen. Daarna is de tentoonstelling zes weken gesloten geweest tot aan de heropening op 26 januari jongstleden. De werken en objecten uit de collecties van het Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo uit Mexico-Stad blijven nog tot en met maandag 18 april 2022 (tweede paasdag) in het Drents Museum.

Algemeen directeur Harry Tupan: 'Vanwege het succes van de tentoonstelling én de tijdelijke sluiting tijdens de lockdown hebben we de verlenging kunnen doorzetten in nauw overleg met onze bruikleengevers in Mexico. Nu kunnen we gelukkig nog heel veel Frida-fans de kans bieden om deze unieke tentoonstelling te komen bekijken.’

De verlenging van de Frida Kahlo-tentoonstelling betekent dat de langverwachte grote internationale archeologie-tentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië opengaat op woensdag 11 mei 2022. Schitterende objecten, zoals gouden en zilveren sieraden en bronzen beeldjes én een uniek reliek van de Ark van Noach, komen dan vanuit Yerevan naar Assen. In de ban van de Ararat duurt tot en met 30 oktober 2022.

Viva la Frida!
In Viva la Frida! staan de kunst en het leven van Frida Kahlo (1907-1954) centraal. Hiervoor zijn twee van 's werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties voor het eerst bij elkaar gebracht. In Assen zijn naast de befaamde schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo ook haar persoonlijke bezittingen te zien van Museo Frida Kahlo, zoals haar kleding, beschilderde korsetten en sieraden. Het Drents Museum werkt voor deze tentoonstelling samen met twee bekende Frida Kahlo-experts: Circe Henestrosa, modecurator en hoofd van de School of Fashion Lasalle College of the Arts Singapore en Dr. Gannit Ankori, directeur en hoofdconservator van het Rose Art Museum. Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met onder meer lezingen, podcasts, festival I AM FRIDA en een kunstroute door de binnenstad van Assen. Van de bijbehorende publicatie Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo (WBOOKS, 2021) zijn inmiddels ruim 10.000 exemplaren verkocht.

Viva la Frida! is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 - 18.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot en met 22.00 uur. Meer informatie en tickets: drentsmuseum.nl/frida 

Persfoto's:
Klik op de foto's om deze te vergroten

 

 

Bijschriften
Foto's tentoonstelling Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo
Boven door Sake Elzinga. 
Onder door BM Fotografie.

Noot voor de redactie:
Meer informatie: Marketing en Communicatie Drents Museum, Paul Klarenbeek: p.klarenbeek@drentsmuseum.nl en 06 - 27 84 54 49 of Yvet de Boer: y.deboer@drentsmuseum.nl en 06 - 27 23 08 23.