Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

TAD Talks

9 april 2018

Als randprogrammering bij de tentoonstelling The American Dream (TAD) organiseert Cultureel Hart Assen een aantal inspirerende korte lezingen over de Amerikaanse Droom. De lezingenreeks TAD Talks is een knipoog naar de internationaal bekende TED Talks. Op zaterdag 21 april 2018 staan in de Statenzaal van het Drents Museum bijzondere sprekers op het programma: Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen, de Amerikaanse burgerrechtenactivist Harcourt Klinefelter, schrijver en journalist Hans Maarten van den Brink en folkduo Tangarine. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten kosten €10,- per persoon en zijn uitsluitend te verkrijgen via mailadres communicatie@drentsmuseum.nl

Charles Groenhuijsen
Journalist Charles Groenhuijsen was Amerika-correspondent voor de NOS. Hij schreef meerdere boeken over de Verenigde Staten, waaronder Hoera, een nieuwe president (2008) en Optimisten hebben de hele wereld (2017). Tegenwoordig is hij als Amerika-deskundige een veelgevraagd spreker en publicist.

Harcourt Klinefelter
Jarenlang was Harcourt Klinefelter persvoorlichter van Martin Luther King. Klinefelter woont met zijn vrouw in Nederland en zet zich op hoge leeftijd nog altijd in voor het gedachten-goed van liefde en geweldloosheid als onderwijzer, predikant en maatschappelijk werker. Over zijn leven heeft Katrien Ruitenburg onlangs het boek Leven van vredesapostel Harcourt Klinefelter geschreven.

Hans Maarten van den Brink
Hans Maarten van den Brink is journalist en schrijver van zowel non-fictie als literatuur. Hij was correspondent voor NRC Handelsblad in de Verenigde Staten en schreef daar ook zijn boek Boven de grond in Washington en New York (1988) over.

Tangarine
Het folkduo Tangarine - de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks - werd bekend als huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door in 2013-2014. Twee jaar geleden trokken de broers dwars door Amerika en namen samen met Amerikaanse Tex-Mex-band Calexico een album op.

TAD Talks in Podium Zuidhaege
Op zaterdag 12 mei 2018 zijn er TAD Talks in Podium Zuidhaege in Assen met onder anderen Amerika-deskundige Willem Post, schrijver Bert Wagendorp en singer/songwriter Lea Kliphuis.

Randprogrammering The American Dream
De Stichting Cultureel Hart Assen is een samenwerkingsverband tussen DNK, Drents Archief, Drents Museum, ICO, Garage TDI, Podium Zuidhage, VVV/Dit is Assen, MKB, horeca en de gemeente Assen. In het kader van de tentoonstelling The American Dream van het Drents Museum en de Kunsthalle Emden, organiseren deze partners gezamenlijk een breed randprogramma onder de noemer ‘Assen, City of Dreams’. Voor meer informatie: www.visittheamericandream.com