Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Ensemble Noord Nederlands Orkest speelt favoriete muziek Helmantel op 17 oktober

 

INTIEM CONCERT IN TEKEN VAN TENTOONSTELLING HENK HELMANTEL - MEESTERSCHILDER

Op 17 oktober verzorgt een ensemble van het Noord Nederlands Orkest om 12:30 en 15:00 uur een concert dat in het teken staat van de favoriete muziek van kunstenaar Henk Helmantel. Klassieke muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Helmantel. Aanleiding is de grote tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder die nu in het Drents Museum te zien is. Het concert vindt plaats op een unieke locatie van het Drents Museum: de Abdijkerk. De expositieruimte is voor de gelegenheid omgebouwd tot concertlocatie. Om het concert bij te wonen, is het noodzakelijk online tickets te bestellen.

Ensemble NNO
Het werk van wereldberoemde componisten als Bach, Händel en Vivaldi is van grote invloed geweest op het kunstenaarschap van Helmantel. Speciaal voor deze gelegenheid speelt een ensemble van het NNO favoriete muziekstukken van de Groninger kunstenaar. Het ensemble van het Noord Nederlands Orkest bestaat uit drie muzikanten: Katharina Saerberg op (alt)viool, Sven Otte op contrabas en Liesbeth Wildeveld op clavecimbel. Samen verzorgen zij een intiem concert dat past bij de muzieksmaak van Henk Helmantel.

Catering en tickets
Op zaterdag 17 oktober speelt het ensemble van het Noord Nederlands Orkest om 12:30 uur en om 15:00 uur. Duur van het concert is circa 1 uur. De kosten voor het bijwonen van het optreden bedragen €15,00 inclusief catering en exclusief museumentree. 
De catering bestaat uit een drankje naar keuze (glas wijn, biertje, vruchtensap of frisdrank) en Helmantel mini quiche met witlof, Gruyèrekaas en ingemaakte marmelade.

Tickets voor het concert en de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder zijn alleen verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/nno. Maximaal 30 personen kunnen per concert aanwezig zijn.

Tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder
Liefhebbers van het werk van Henk Helmantel kunnen nu hun hart ophalen in het Drents Museum. In de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder staat het kunstenaarschap en het ambacht van de Groninger centraal. Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn circa 80 schilderijen van Helmantel te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen. De tentoonstelling is te zien tot en met 7 maart 2021.

Bijschrift:
Van links naar rechts: Liesbeth Wildeveld, Sven Otte, Katharina Saerberg