Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Tentoonstelling: Atelier Drents Museum

13 januari 2014

Met de tentoonstelling Atelier Drents Museum viert het Drents Schildersgenootschap (DSG) haar zestigste verjaardag in het Drents Museum. DSG bestaat uit 24 professionele kunstenaars, die zich speciaal voor deze tentoonstelling door onder andere het gebouw, tentoonstellingen, interieurs, stijlkamers en het depot van het museum hebben laten inspireren. Vanaf 25 januari t/m 11 mei 2014 is het resultaat te zien in de zalen van Hedendaags Realisme: een verzameling van schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek en zelfportretten van de kunstenaars. Zondag 26 januari 2014, om 14.30 wordt de tentoonstelling officieel geopend.

Geïnspireerd door Drents Museum
Het Drents Museum heeft afgelopen zomer alle tentoonstellingsruimtes en het depot opengesteld voor de leden van het Drents Schildergenootschap, om er als atelier in te werken. Sommige kunstenaars zijn ter plekke aan het werk gegaan, andere kunstenaars hebben indrukken in hun eigen atelier verwerkt. Alfred Hafkenscheid nam bijvoorbeeld voor zijn werk het veenlijk paar van Weerdinge als uitgangspunt. Rita Lentz liet zich inspireren door de vele ronde vormen en de architectuur van het gebouw. 

Kunstenaarskring
Het Drents Schildergenootschap is een kring van professionele kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers die in Drenthe werkzaam zijn. In 1954 is het genootschap door een aantal kunstenaars opgericht, met als doel meer exposities in Drenthe van de grond te krijgen. Dit heeft geresulteerd in 160 tentoonstellingen van DSG, waarin verschillende disciplines exposeren. Naast de tentoonstelling in het Drents Museum exposeert DSG in het jubileumjaar ook in de CBK Drenthe Galerie in Warenhuis Vanderveen in Assen en bij het CBK Emmen in de Fabriek. Kijk voor meer informatie op www.drentsschildersgenootschap.nl.

Deelnemende kunstenaars
Nieuw werk van de volgende kunstenaars is te zien in Atelier Drents Museum: Jan Bos, Siemen Dijkstra, Ralph Douglas, Flip Drukker, Lydeke von Dülmen Krumpelmann, Sake Elzinga, Evert van Fucht, Albert Greving, Annemarie de Groot, Alfred Hafkenscheid, Herman Kolker, Arend Kuiper, Rita Lentz, Mark Lisser, Jan van Loon, Andrijana Martinovic, Bart Pots, Albert Rademaker, Mariet Schedler, Ben Snijders, Hilda Snoeijer, Kees Thijn, Peter de Vis en Geert de Weerd.

Persfoto's
Klik hieronder op de afbeeldingen om deze te vergroten.

   

Bijschriften (van links naar rechts):
- Arend Kuiper, De Sovjet Mythe, olieverf op linnen, 2013
- Mariet Schedler, Collage, gemengde technieken, 2013
- Lydeke von Dülmen Krumpelmann, Op weg naar het Drents Museum, keramiek, 2013
- Flip Drukker, Treasures from the Plombium, lood, flannel, hout, 2013
- Alfred Hafkenscheid, Incarnatie van twee veenlijken uit Weerdige, olieverf op doek, 2013