Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Tentoonstelling: Daniël Lohues

5 september 2014

Daniël Lohues, de bekendste Drent van Nederland, brengt zijn favoriete kunstwerken en objecten bij elkaar. Lohues is onlosmakelijk verbonden met Drenthe. Het is zijn thuishaven. Hij is gefascineerd door historie 'omdat je pas weet waar je heen gaat, als je weet waar je vandaan komt'. De tentoonstelling is te zien van 16 september tot en met 9 november 2014.

Hier kom ik weg is een bijzondere tentoonstelling over Zuidoost-Drenthe met een rijke schakering van objecten. Van de oudste vondst, een vuistbijl van de Neanderthalers, tot het Toyisme, een hedendaagse Emmense kunststroming. Over het kasteel van Coevorden, Vincent van Gogh in Nieuw-Amsterdam, de Saksen en de Slag bij Ane. Daniël maakt de keuze en geeft daarmee een boeiend beeld van de rijke geschiedenis van deze streek. 

Daniël Lohues heeft de tentoonstelling samengesteld uit de collectie van het Drents Museum, aangevuld met objecten uit Nederlandse musea.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Businessclub van het Drents Museum.

Persfoto's
Klik hieronder op de afbeeldingen om deze te vergroten.

 

Bijschriften:
- Vincent van Gogh, Boer, onkruid verbrandend, olieverf op doek, 1883, privécollectie, foto: Van Gogh Museum
- Daniël Lohues

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.