Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Tentoonstelling: Window of my eyes

16 december 2015

Bluesfenomeen Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 17 april 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan het leven en werk van de in 2011 overleden zanger. Tegelijkertijd is in het Drents Museum de fototentoonstelling Blues from Heaven te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd.
 

Window of my eyes - 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee
De tentoonstelling Window of my eyes neemt de bezoeker mee op een reis door het leven van Harry Muskee aan de hand van drie hoofdthema’s: zijn jeugd, zijn muziek en zijn Drenthe. De bezoeker beleeft de expositie door de ogen van de Drentse blueslegende. De tentoonstellingsteksten zijn opgebouwd uit citaten van Muskee en van vrienden en bandleden. Daarnaast zijn er nog nooit vertoonde filmopnames en geluidsfragmenten te zien en te horen, waaronder een unieke audio-opname van de Edisonuitreiking in 1968. Ook is er beeldmateriaal uit het voor het publiek nog onbekende fotoarchief van Eelco Gelling. Verder zijn er originele instrumenten van Cuby + Blizzards te bewonderen, zoals de piano van Herman Brood en de gitaren van Hans Kinds en Willy Middel. Ook is het Drents Museum in het bezit van een uniek franjejasje dat veelvuldig door Muskee werd gedragen. Uiteraard wordt de complete discografie van Harry Muskee getoond. 

Blues from Heaven - Harry Muskee door de lens van Rudy Leukfeldt
In de tentoonstelling Blues from Heaven zijn foto's te zien van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd. De selectie bestaat uit zowel kleuren- als zwart-witfoto's. De teksten bij de foto’s zijn samengesteld aan de hand van een speciaal voor de tentoonstelling afgenomen interview met Leukfeldt. Ze geven een unieke inkijk in het creatieve proces bij het tot stand komen van een foto en tonen de samenwerking tussen Rudy Leukfeldt en Harry Muskee.

Persfoto's
Klik hieronder op de afbeeldingen om deze te vergroten.

  

Bijschriften (van links naar rechts):
- Harry Muskee, Rudy Leukfeldt Fotografie, 2005
- Harry Muskee, Rudy Leukfeldt Fotografie
- Harry Muskee, Rudy Leukfeldt Fotografie, 1993