Pers

Terug naar de sixties met Harry Loco

Museumbezoekers kunnen op zondag 4 februari 2018 de sixties (her)beleven tijdens het Peace, love & harmony concert van Harry Loco. De muzikant uit Vries zingt de blues in de traditie van Woodstock. In de Statenzaal van het Drents Museum brengt hij nummers van Amerikaanse artiesten als Bob Dylan en Melanie Safka ten gehore. Ook zal hij eigen nummers spelen. Het concert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Harry Loco
Muzikant Harry Loco speelde onder meer in Bethel New York tijdens de officiële 45th Anniversary of Woodstock (2014) en stond op het podium met Melanie Safka, Eric Burdon, Peter Green, Slade en vele andere artiesten uit de sixties. Loco begeleidt zichzelf op zijn beroemde Landola-gitaren uit Finland, afgewisseld met mondharmonica. Ooit begon hij met het spelen in de straten van Londen. Inmiddels is hij een graag geziene gast op festivals over de hele wereld.

The American Dream
Harry Loco treedt op in kader van de tentoonstelling The American Dream die nu te zien is in het Drents Museum en in de Kunsthalle Emden (Duitsland). De tentoonstelling omvat realistische kunst van 1945 tot 2017 met werken van Edward Hopper, Andy Warhol, Roy Lichtenstein en vele andere bekende en minder bekende kunstenaars. The American Dream - American Realism 1945 - 2017 is te zien tot en met 27 mei 2018.

Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.

Bijschrift
- Harry Loco. Foto: Fred Radema