Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Op zaterdagavond 26 maart vindt in het Drents Museum het I AM FRIDA-event plaats. Kunsthistoricus Cathelijne Blok gaat in gesprek met radio-dj Eva Koreman over onderwerpen als feminisme, empowerment en gelijkheid. Ook het publiek mag dan vragen stellen aan Koreman. Aansluitend is er een Frida Kahlo-pubquiz waarmee de deelnemers toffe prijzen kunnen winnen. Voorafgaand aan het programma kan de tentoonstelling Viva la Frida! op eigen gelegenheid worden bezocht. Kijk voor meer informatie en tickets op www.drentsmuseum.nl/i-am-frida
 
Radio-dj Eva Koreman, tevens ambassadeur van de tentoonstelling Viva La Frida!, heeft speciaal voor I AM FRIDA een column geschreven bij het kunstwerk Henry Ford Hospital van Frida Kahlo. Koreman: ‘In dit werk drukt Kahlo op onomwonden wijze haar pijn en verdriet uit over haar miskraam, de daaropvolgende abortus en haar gebroken lijf. Een zwaar en moeilijk onderwerp. En zo zorgt Kahlo ervoor dat we toch weer nadenken over het onuitgesprokene.’ Aansluitend gaat Cathelijne Blok, kunsthistoricus en oprichter van het feministisch kunstcollectief The TittyMag, in gesprek met de radio-dj over onderwerpen waarop nog steeds een taboe rust.  

Frida Kahlo-quiz
Na het gesprek met Eva Koreman vindt de Frida Kahlo-pubquiz plaats! Weet jij bijvoorbeeld hoe lang Kahlo in het Blauwe Huis woonde, wat haar lievelingseten was en hoe haar aapje heette? De winnaars maken kans op mooie prijzen, waaronder de catalogus Viva la Frida! en cadeaubonnen. Voor de quiz wordt gebruikgemaakt van Kahoot! Bezoekers dienen een eigen telefoon, tablet of laptop mee te nemen voor deelname. 
 
I AM FRIDA
I AM FRIDA is op zaterdagavond 26 maart. Bezoekers worden verwacht tussen 16.00 en 17.00 uur bij de hoofdentree van het museum. Na binnenkomst kunnen de bezoekers de tentoonstelling Viva la Frida! op eigen gelegenheid bezoeken en is er de mogelijkheid om een hapje te eten in Bar Brasserie Pingo. Om 18.30 uur start in Pingo het officiële programma. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via de website van het Drents Museum: www.drentsmuseum.nl/i-am-frida

Viva la Frida!
In Assen zijn voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties samen te zien. De tentoonstelling Viva la Frida! belicht niet alleen het werk van de kunstenaar Frida Kahlo, maar ook haar leven, dat onder meer getekend werd door lichamelijke beperkingen, pijn en verdriet. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo is verlengd  tot en met 18 april 2022 (tweede paasdag).