Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Zijspan Egbert Streuer in oude glorie hersteld voor tentoonstelling Drents Museum

Drievoudig wereldkampioen Egbert Streuer (1954) en directeur van het Drents Museum Harry Tupan onthulden afgelopen weekend tijdens de Gamma Racing Day Streuers zijspan, waarmee hij zijn titels behaalde. Vanaf 10 februari 2019 organiseert het Drents Museum ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Streuer de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op reis door het leven van Streuer aan de hand van vier thema’s: de persoon, coureur, professor en held. 

Het publiek was wederom laaiend enthousiast toen Streuer het TT circuit betrad. Zijn zijspan schitterde opnieuw op de starting grid van het TT Circuit in Assen. Speciaal voor de tentoonstelling is de zijspan in zijn oude glorie hersteld. Egbert Streuer behoort tot de Drentse iconen. Eerder organiseerde het museum al een tentoonstelling over Harry Muskee en nu is nog tot en met 13 januari 2019 een tentoonstelling over de markante amateurarcheoloog Tjerk Vermaning te zien. 

Drentse snelheidsduivel
Aan de hand van onder andere Streuers zijspannen, motorblokken, trofeeën, motorpakken, origineel beeldmateriaal en anekdotes vertelt het museum het verhaal van deze zijspancoureur. De tentoonstelling is opgedeeld in vier thema’s: de persoon, coureur, professor en held. De expositie is een eerbetoon aan deze Drentse snelheidsduivel, die in zijn gehele carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen in de wacht sleepte. Streuer is de enige Nederlander ooit die twee keer de TT in Assen won.

Publicatie
Bij de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur verschijnt de gelijknamige publicatie in de serie Drentse biografieën, geschreven door motorsportjournaliste Natascha Kayser in samenwerking met motorsportfotograaf Henk Keulemans en uitgegeven door WBOOKS (Zwolle).

Persfoto’s
Klik op onderstaande afbeeldingen om deze te vergroten.
 

 
 

Bijschrift
Onthulling zijspan Egbert Streuer op Gamma Racing Day, Foto's: Marco Loman

 

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.