Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Zondag 12 mei exclusieve tour naar vindplaats meisje van Yde

Begin mei vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. Op zondag 12 mei om 11.00 en 13.30 uur biedt het Drents Museum een exclusieve tour aan naar de vindplaats van het meisje van Yde, een van de kinderen die in de Romeinse tijd werd geofferd. Kaartjes voor deze exclusieve tour kosten € 12,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (incl. entree museum). Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via https://tickets.drentsmuseum.nl/activiteiten (vol=vol). 

De vindplaats
De rondleiding start in het museum waar de museumdocent vertelt over het meisje van Yde en andere bekende veenmummies, waaronder het meisje van Rost (Duitsland) en het meisje van Drobnitz (Duitsland). Na deze inleiding bezoek je het meisje van Yde. Vervolgens stap je in de bus om de vindplaats van het meisje van Yde te bezoeken. Ter plekke wordt er uitgelegd hoe het landschap er 2.000 jaar geleden uitzag en hoe zij werd gevonden. Een bijzonder verhaal, dat op deze unieke locatie helemaal tot zijn recht komt. Een onvergetelijke ervaring voor jong & oud!

Nationale Romeinenweek
Van 4 tot en met 12 mei is het Nationale Romeinenweek. Onder het motto ‘Waar zijn de vrouwen?’ staan dit jaar de (vergeten) vrouwen van de Nederlandse geschiedenis centraal. Hun verhalen komen tot leven in een week vol activiteiten door heel het land, van tentoonstellingen tot lezingen, van kooklessen tot theater en van beauty-workshops tot wandeltochten. Het volledige activiteitenprogramma van de Nationale Romeinenweek is te vinden op www.romeinenweek.nl 

Exclusieve tour
De tour vindt plaats op zondag 12 mei om 11.00 en 13.30 uur. Volwassenen betalen € 12,50 en kinderen, Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Museum en BankGiro Loterij VIP-kaarthouders betalen € 5,00 voor het gehele programma. De prijs is inclusief entree van het museum. Na terugkomst is het mogelijk om de rest van het museum op eigen gelegenheid te bekijken. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via https://tickets.drentsmuseum.nl/activiteiten (vol=vol). 
 

Persfoto's
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.

  

Foto: Sake Elzinga