Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Zondag 3 september spannende familiezondag Drents Museum

17 augustus 2017

Ze waren steenrijk en konden uitstekend vechten: de Liao uit Binnen-Mongolië.
In het Drents Museum zijn nog tot en met 29 oktober de duizend jaar oude schatten van dit machtige nomadenvolk uit China te zien. Op zondag 3 september organiseert het museum allerlei spannende activiteiten bij de tentoonstelling The Great Liao,  zoals het jagen met roofvogels en boogschieten. De activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Drents Museum.

Roofvogelshow
Vind jij roofvogels ook zulke fascinerende beesten? Wist je bijvoorbeeld dat ze hele scherpe ogen hebben waardoor ze hun prooi al van grote afstanden kunnen zien? Tijdens de roofvogelshow vertellen de valkeniers je anekdotes over de valkerij en ontdek je de verschillen tussen alle roofvogels. Natuurlijk word je zelf ook onderdeel van de demonstratie! Bekijk de roofvogels van heel dichtbij, ga op de foto met een vogel en stel al je vragen aan de valkenier.

Boogschieten
Boogschieten was voor de strijders van de Liao een belangrijk onderdeel van het nomadische leven. Maar hoe gaat boogschieten nu in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken? Krijg op de familiezondag les van de meesters en leer de kneepjes van deze bijzondere sport.

Tradities uit Binnen-Mongolië
Op het gebied van muziek zijn er veel tradities in Binnen-Mongolië! Neem bijvoorbeeld deel aan het fascinerende boventoonzingen, ook wel keelzang genoemd. Leer spelen op een mondharp en ga zelf aan de slag met Mongoolse instrumenten. Of maak je eigen statussymbool. Ook kun je deze middag deelnemen aan flitsrondleidingen door de tentoonstelling The Great Liao. Liever wegdromen bij een spannend verhaal? Kom dan naar onze verhalenverteller die je vertelt over een dappere en sterke man uit Mongolië.