Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

Podcasts

Op deze pagina vind je podcast series over Menyala, hedendaagse kunts, Frida Kahlo en Viva la Frida! gemaakt door het Drents Museum of andere personen en organisaties. Wil je reageren op een van onze podcasts? Dat kan via het formulier onder op deze pagina!

Menyala de podcast

In zes afleveringen interviewen Uriël Matahelumual en Rio Lekatompessy leden van de werkgroep 'Menyala' over onderwerpen als identiteit, toekomstbeeld en onderwijs. 

In het Drents Museum
Rannilt Pol, conservator Hedendaagse Kunst van het Drents Museum feliciteert Sam met 40 jaar kunstenaarschap, de aanleiding voor de tentoonstelling ‘De man in de spiegel’, waarin 100 zelfportretten van de afgelopen 40 jaar van Sam te zien zijn. Hoe blikt Sam terug op 40 jaar kunstenaarschap? Meer

Op Frida’s vleugels 

Xandra Koster en Eline Pollaert onderzoeken wat Frida Kahlo betekent voor mensen met een beperking. Ze bespreken vriendschap, relaties, handicap en hulpmiddelen, identiteit, etniciteit, gender en cultuur samen met gasten Mira Thompson, Agnes van Wijnen en Nimo Hersi.
Meer

Frida’s Liefdes

Cathelijne Blok bespreekt met haar gasten de liefdes van Frida Kahlo: schilderkunst, kleding, dieren, haar eigen spiegelbeeld, haar vaderland Mexico, de strijd voor gelijke rechten en kunstenaar Diego Rivera. Met bijdragen van Annemiek Rens en veel fantastische tafelgasten.
Meer

Op zoek naar Frida Kahlo in Mexico-Stad 

Jeroen Wielaert neemt je mee op reis naar Mexico-stad. Ga mee op bezoek bij het Museo Frida Kahlo (La Casa Azul) en Museo Dolores Olmedo. Met bijdragen van Harry Tupan, Annemiek rens en Carlos Philips Olmedo.
Meer


Wil je reageren op een van onze podcasts?  Vul dan onderstaand formulier in. 

Reageren op een podcast

CAPTCHA
Vul de beveiligingscode in.
Image CAPTCHA