Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

Digitale rondleiding prikkelarm

Het is vandaag Wereld Autisme Dag 2021! Speciaal voor mensen met autisme en andere hooggevoelige mensen is de prikkelarme rondleiding door de tentoonstelling van Henk Helmantel weer eventjes online!

De rondleiding is speciaal voor mensen die prikkelgevoelig zijn. Dat betekent dat prikkels zo veel mogelijk zijn beperkt en er dus geen speciale effecten zijn toegepast. De tour is voorzien van voice over en ondertiteling, maar deze aspecten kunnen indien gewenst uit worden gezet. 

De rondleiding is tot en met maandag 5 april 2021 te bekijken. Heb je tips voor ons na het bekijken van de digitale prikkelarme rondleiding? Stuur deze dan gerust naar Albert Kool via a.kool@drentsmuseum.nl

 

Een museumbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend vanwege de aanwezigheid van prikkels: geluiden, felle lampen en drukte. En daarom breidt het Drents Museum zijn speciale programma’s op maat uit met een prikkelarm museumbezoek. Zo kunnen bezoekers die prikkelgevoelig zijn ook genieten van een bezoek aan het museum. 

Prikkelarm museumbezoek
Tijdens het prikkelarme museumbezoek laat het Drents Museum slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook wordt de verlichting in het gebouw gedimd. Bevat een tentoonstelling geluiden, dan worden die uitgezet. Ook is er een speciale ruimte gecreëerd waar de bezoekers even tot rust kunnen komen en biedt het museum oordoppen aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. 

Meesterschilder Henk Helmantel
In het eerste weekend van 2021 zou het Drents Museum van start gaan met de prikkelarme openstellingen. Helaas heeft COVID-19 tot op heden roet in het eten gegooid. Maar zodra het weer kan, opent het museum ook voor mensen met een prikkelgevoeligheid zijn deuren van de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder

De eerste prikkelarme openstelling staat nu gepland op zondag 2 mei van 9.30 tot 10.45 uur. Kijk op www.drentsmuseum.nl/prikkelarm voor aanvullende informatie en de mogelijkheid om te reserveren. Het prikkelarm museumbezoek is opgezet in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten.