Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

De familie van Lier - Anders bekeken

Een voelrondleiding voor mensen met een visuele beperking

Het Grootste Poppenhuis van Nederland brengt je naar het Drenthe van de 18de eeuw. Een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. Tijdens jouw bezoek maak je kennis met de rijke patriciërsfamilie Van Lier, die hier 250 jaar geleden woonde.

Uniek aan het ‘Poppenhuis’ is dat bijna alle zintuigen worden geprikkeld. Het verhaal wordt verteld door verschillende karakters, elke ruimte heeft zijn eigen geur en tijdens de rondleiding Anders bekeken mogen alle voorwerpen worden aangeraakt! Een unieke museale ervaring voor mensen met een visuele beperking!

Voor wie: mensen met een visuele beperking en hun familieleden
Wanneer: Op aanvraag (minimaal 10 personen)
Waar: Het Grootste Poppenhuis van Nederland
Duur: 75 minuten
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree)
Reserveren: noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.