Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. Koop je ticket online!

+

Menu

Kunst maakt de Mens

Zonnebloemen, aardappeleters en de turfschuit. Vincent van Gogh is de bekendste en populairste schilder van Nederland. Waarschijnlijk omdat hij als geen ander wist hoe je gevoelens kunt vastleggen in een tekening of schilderij.

Vincent van Gogh woonde en werkte in Drenthe in 1883. In die tijd maakte hij heel veel tekeningen en schilderijen. Een van zijn bekendste werken uit die tijd is De Turfschuit. Dat werk is te zien in het Drents Museum. Het Drents Museum biedt de workshop ‘Kunst Maakt de Mens’ aan. Een workshop over Van Gogh, in het museum of op uw locatie. Wij hebben deze workshop ontwikkeld in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Tijdens de workshop maken ouderen (70+) kennis met Vincent van Gogh en leren om te tekenen wat ze voelen. Een bijzondere ervaring die hun leven verrijkt. Uiteraard met professionele begeleiding door museumdocenten van het Drents Museum. Voor wie: mensen van 70 jaar en ouder die nieuwsgierig zijn en graag iets nieuws willen leren

Wanneer: op aanvraag
Waar: in het Drents Museum of op alle plaatsen in Drenthe of buiten Drenthe op een reisafstand van maximaal 60 kilometer / 60 minuten autorijden van Assen
Duur: 90 minuten (inclusief korte pauze)
Prijs: € 75 in het Drents Museum (exclusief entree) en € 150 op alle plaatsen buiten het Drents Museum
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12 (exclusief eventuele begeleiders vanuit de instelling/organisatie)
Reserveren: als u een workshop ‘Kunst Maakt de Mens’ wilt organiseren in uw zorginstelling, buurthuis of voor de cliënten van uw organisatie, neem dan contact met ons op via team Events en Reserveringen. Dit team is telefonisch bereikbaar (via 0592 377 709) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en per e-mail reserveringen@drentsmuseum.nl.