Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Musea in Gebaren

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

Bij de Frida-tentoonstelling gaat het museum exclusieve rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aanbieden. Tijdens de rondleiding nemen Dennis Hoogeveen en Bea Bouwmeester (rondleiders Musea in Gebaren) je mee door de tentoonstelling Viva la Frida! en vertellen over het leven en werk van de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar. De rondleiding is geschikt voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt en gaat plaatsvinden op iedere tweede zaterdag van de maand. 

We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken. 
 

NGT rondleiding 

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *

Data:

9 oktober 2021
13 november 2021
11 december 2021
8 januari 2022
12 februari 2022
12 maart 2022

Tijd: 9.15 tot 10.30 uur
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree) **

Tickets: 
 

Bestel hier jouw tickets voor Musea in Gebaren.

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden (via reserveringen@drentsmuseum.nl

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 
 

Musea in Gebaren

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.