Openingstijden

Open: di t/m zo van 11.00 - 17.00 uur
Het museum is extra open op maandagen in de zomervakantie

+

Menu

Musea in Gebaren

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

Tijdens de rondleiding neem je een kijkje in de tentoonstelling Henk Helmantel- Meesterschilder. Onze museumdocenten vertellen je graag alles over het leven van de schilder en nemen je mee langs werken van deze kunstenaar. Wat hebben Piet Mondriaan en Henk Helmantel met elkaar gemeen? Hoe kiest Henk Helmantel zijn onderwerpen en in hoeverre speelt spiritualiteit een rol in zijn leven? Je komt erachter tijdens de rondleiding!  

We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken. 
 

NGT rondleiding Henk Helmantel - Meesterschilder

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *
   

Data:

Zaterdag 14 augustus 2021

Tijd: 9.45 tot 11.00 uur
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree) **

Tickets: 
 

Bestel hier jouw ticket(s) voor de rondleiding in Nederlandse Gebarentaal. 

 

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden (via reserveringen@drentsmuseum.nl

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 
 

Musea in Gebaren

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.