Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 24 en 31 december 

+

Menu

Musea in Gebaren

Vanaf nu bieden wij ook rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking en daar zijn wij trots op! Ook bieden wij programma’s voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en maken wij ons museum nog gastvrijer.

Rondleiding Iran
Maak in de tentoonstelling Iran kennis met de schatten uit het Nationaal Museum in Teheran. Verbaas je over het spijkerschrift van het oude Elam, een van de oudste communicatiemiddelen ter wereld. Bewonder de gouden voorwerpen van de beroemde koningen Darius, Cyrus en Xerxes, schatten uit de verwoeste Perzische hoofdsteden Ecbatana (Hamedan) en Persepolis. En ontdek de complexe Zoroastrische geloofswereld van de Sassanidische sjahansjahs. 

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *
Wanneer: elke derde zaterdag van de maand om 13.30 uur (15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december 2018)
Tijd: 13.30 - 14.45 uur
Prijs: € 8,50 per persoon (inclusief museumentree)
Reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden via reserveringen@drentsmuseum.nl of telefonisch: 0592 377 709

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.