Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. Koop je ticket online!

+

Menu

Musea in Gebaren

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

Tijdens de rondleiding neem je een kijkje in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950. Onze museumdocenten vertellen je graag alles over het leven van de schilders en nemen je mee langs werken van grote kunstenaars als Israëls, Mesdag en Van Gogh. Want waarom trokken deze schilders nou juist naar Drenthe, hadden ze contact met elkaar en wat vonden ze van Drenthe? Je komt erachter tijdens de rondleiding!

We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken. 
 

NGT rondleiding Henk Helmantel - Meesterschilder

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *
Wanneer: elke derde zaterdag of zondag van de maand om 13.30 uur 

Data:

 

 

18 oktober 2020  
21 november 2020 
19 december 2020 
16 januari 2021
20 februari 2021
Tijd: 13.30 - 14.45 uur
Prijs: € 8,50 per persoon (inclusief museumentree) **
Reserveren:  is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

 

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden (via reserveringen@drentsmuseum.nl of telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur: 0592 377 709).

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 
 

Musea in Gebaren

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.